1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Coronaprotocol Reinier de Graaf tijdens bevalling

  Gepubliceerd op: 14 februari 2021 20:00Bewerkt op: 14 februari 2021 20:24
  Verloskundigenpraktijk de Vaart Gepubliceerd op: 14 februari 2021 20:00Bewerkt op: 14 februari 2021 20:24
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk de Vaart

  Beste zwangere,

  De Lockdown duurt nog even voort, helaas nog geen versoepelingen. Wél een bericht om jullie te informeren over de gang van zaken in het Reinier de Graaf Gasthuis Delft wat betreft Coronamaatregelen.

  Als je in het Reinier de Graaf gaat bevallen geldt er vanaf 12-02-2021 een nieuw Coronaprotocol. Er is een sneltest en een PCR test voor Covid-19/Corona beschikbaar voor iedereen die voor haar bevalling in het Reinier aankomt. Om de continuiteit van zorg op de verloskamers te kunnen waarborgen en het medisch personeel overeind te houden is het erg belangrijk dat je hier aan mee zou willen werken. We zouden het heel erg op prijs stellen als de test kan worden uitgevoerd bij je. Een speciaal hiervoor geschoolde verpleegkundige van de verlosafdeling zal deze test bij je uitvoeren. Dit wordt gedaan met de bekende wattenstaaf in keel en neus. Feitelijk worden er met jouw neus en keelslijm twee testen uitgevoerd: de sneltest (deze is na 15min bekend) en de PCR test (uitslag volgt later).

  Wat als de sneltest positief test op Corona? Je mag gewoon blijven. Wij begeleiden zoals gewoonlijk jouw bevalling, maar dan wel met beschermende kleding etc. Ben je erg ziek? Dan zal de bevalling medisch worden en dragen wij jou over aan de gynaecoloog. Zij zullen je hierna verder begeleiden.

  Wat als de sneltest negatief is? Fijn! Wel vragen we je eventuele partner nog wel om het neus-mond-masker te blijven dragen gedurende jullie verblijf in het ziekenhuis. Blijkt later uit de uitgebreidere PCR test dat je tóch Corona hebt? Dan is het beleid hetzelfde als in het vorige kopje beschreven.

  Waarom wordt mijn partner niet getest? Er wordt er vanuit gegaan dat je als stel in hetzelfde huis woont je een redelijke kans hebt om beiden besmet te zijn. Ben jij positief getest dan gaan we er van uit dat je partner dit mogelijk ook is. Test je negatief dan is de kans groot dat hij/zij ook negatief is, maar helemaal zeker weet je dit nooit. Om die reden vragen we je eventuele partner dus om het neus-mond-masker te blijven dragen, óók als jij negatief wordt getest.

  Wanneer hoor ik de uitslag van de PCR test? De tweede definitieve uitslag hoor je later. Vaak hoor je deze nog voordat je met je kindje naar huis gaat. Is er dan nog geen uitslag? Dan wordt je hier later door ons over bericht.

  Zal de zorg voor mijn bevalling hier niet onder lijden? Jouw gezondheid en die van de baby staan voorop. Dat betekent dat indien er een spoedsituatie optreedt dit voorrang krijgt en je dus niet getest wordt. Soms kan er op een later meer rustig moment alsnog getest worden.

  Heb je nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op!

  Voorzichtig met de gladheid morgenochtend en tot een volgende keer weer.

  Lieve groeten Team ‘de Vaart’

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard