1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Corona update 23-06-2021

  Verloskundigenpraktijk de Vaart

  , 23 juni 2021 20:37Laatste update op: 24 juni 2021 22:06

  De meest recente versoepelingen

  Beste cliënt en event. partner,

  Steeds vaker krijgen we de vraag wié en hoevéél volwassen mensen er mee mogen naar een controle op de praktijk en of je kinderen nu wel/niet mee mogen. Naar aanleiding van de laatste versoepelingen binnen onze beroepsgroep kunnen we jullie de volgende punten doorgeven.

  Je mag 1 volwassene mee nemen naar de controles/echo op de praktijk. Dit hoeft niet perse iemand uit te eigen huishouden te zijn, maar een vriendin etc. mag dus ook. (*Kinderen vanaf 12 jaar worden ook als 1 persoon/volwassene gezien en dienen ook een mond-neus-masker te dragen.)

  Bij een thuisbevalling mag je twee mensen naar keuze bij je hebben om jou te ondersteunen. Dit mag ook iemand buiten jouw huishouden zijn: je partner en je moeder bijvoorbeeld of je partner en de geboortefotograaf. En natuurlijk zijn wij er ook bij :)!

  Bij een poliklinische bevalling mag er vooralsnog helaas maar 1 persoon mee en dat is je partner. Ben je alleenstaande of is je partner niet in staat om bij de bevalling aanwezig te zijn? Dan wordt uiteraard een uitzondering gemaakt en kan je in dat geval ook een goede vriendin/zus/moeder naar keuze mee nemen.

  Kinderen jonger dan 12 jaar mogen áltijd mee naar de cotrole. Heb je bijoorbeeld drie kinderen die jonger zijn dan 12jaar, dan mogen zij dus allemaal tegelijk mee naar de controle of naar de echo. Waarom? Kinderen tot 12jaar hoevel geen mond-neus-masker te dragen en hoeven de 1.5meter regel niet aan te houden. Wil je dus graag je jonge kind(eren) mee nemen óf neefje/nichtje/oppaskindje, dan kan dat vanaf vandaag weer (Fijn! We hebben de kinderen zó gemist!).

  Verder geldt de 1.5meter regel nog steeds en het dragen van een mond-neus-masker. We willen je daarom vragen te letten op het aantal volwassenen in de wachtruimte indien er dubbel spreekuur wordt gedraaid. Er kunnen maximaal 6 volwassenen in de wachtruimte plaatsnemen waarbij de 1.5meter regel kan worden toegepast.

  Heb je ondanks deze aanvulling nog vragen? Stel ze gerust!

  Hartelijke groeten, je verloskundigen

  *Kinderen ouder dan 12jaar worden door de overheid als volwassene gezien (qua verspreidingsrisico voor ziekten als Corona). Zij dienen dan ook een mond-neus-masker te dragen op de praktijk. Omdat zij als volwassene worden gezien, mag je dus óf een kind boven de 12jaar mee nemen óf je partner/moeder/vader/zus/vriendin/nicht/etc. NIET beiden.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard