Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Corona update

Verloskundigenpraktijk de Vaart

, 27 april 2021 15:21Laatste update op: 27 april 2021 15:30

Vaccinatie tijdens je zwangerschap en /of het geven van borstvoeding

Beste cliënt,

De beroepsverenigingen in de geboortezorg hebben laten weten dat ook zwangere vrouwen zich nu veilig kunnen laten vaccineren tegen COVID-19, het coronavirus.

Eerder was het advies om alleen kwetsbare zwangere vrouwen met bijvoorbeeld onderliggende ernstige aandoeningen te laten vaccineren. Dit advies is herzien na grootschalig onderzoek in onder andere de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten zijn 90.000 zwangere vrouwen gevaccineerd met Pfizer of Moderna zonder noemenswaardige bijwerkingen. Daarom wordt ook in Nederland geadviseerd om zwangere vrouwen met Pfizer of Moderna te laten vaccineren. Je krijgt, net als andere mensen tussen de 18-60 jaar, van de GGD een uitnodiging om je te laten vaccineren.

Ook ziet de Gezondheidsraad geen bezwaren voor vaccinatie bij vrouwen die borstvoeding geven, omdat aannemelijk is dat de vaccins niet in de borstvoeding terechtkomen.

De werkgroep bestaat uit de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie (NVOG), Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM), Patiëntenfederatie Nederland, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Vereniging voor Hygiëne & Infectiepreventie in de Gezondheidszorg (VHIG).

Heb je vragen over vaccineren? Bekijk dan veelgestelde vragen op deverloskundige.nl of stel ze aan ons!

Vriendelijke groeten, team 'de Vaart'

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard