1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Alvast nadenken over je bevalling

    Gepubliceerd op: 2-2-2024Bewerkt op: 3-15-2024
    Verloskundigenpraktijk de Vaart Gepubliceerd op: 2-2-2024Bewerkt op: 3-15-2024
    Geschreven door: Verloskundigenpraktijk de Vaart
    Het lijkt misschien nog ver weg, maar de bevalling komt toch steeds dichterbij. Jezelf goed voorbereiden op de bevalling kan mee helpen aan een positieve ervaring.

    Over een aantal weken is het zover en gaat jullie kindje geboren worden. Een moment om naar uit te kijken om je kindje te ontmoeten, maar ook een moment van spanning. Wat gaat er komen, wanneer gaat het gebeuren, hoe lang gaat het duren? Allemaal vragen waar we nu nog geen antwoord op weten, maar waar je je wel op voor kunt bereiden.

    We begrijpen dat een geboorte niet te plannen valt, maar je kunt wel nadenken over wat je denkt fijn te vinden, wat jou helpt om vertrouwen te krijgen in je lichaam en hoe je het beste kunt ontspannen. Ook is het goed om na te denken hoe jij kunt schakelen als de situatie anders verloopt dan dat je gehoopt had. Door veel senario's te bedenken en te voelen hoe je hier op zou reageren, kan je helpen om tijdens de bevalling makkelijker mee te bewegen als de situatie niet verloopt zoals je gewenst had. Ook kan dit een gevoel van falen of balen voorkomen.

    Ga ook in gesprek met je partner, hoe staat hij/zij in het in het proces, wat zijn angsten van je partner, waar kijkt hij/zij naar uit? Bespreek ook hoe je partner jou het beste kan ondersteunen, wat denk je nodig te hebben?

    Je kunt 'Mijn geboortewens' invullen, deze kan je helpen met voorbereiden op je bevalling, als je er behoefte aan hebt kun je deze invullen en daarna uploaden in je Zwangerenportaal zodat we hem rond 26 weken met je kunnen bespreken. Hierdoor kunnen wij je ook beter voorbereiden op de bevalling en kunnen we eventuele angsten bespreekbaar maken.

    Je kunt ook de folder "Vertrouw op jezelf en maak je eigen keuzes" bekijken, dit kan je ook helpen om een helder beeld te krijgen van wat je wel en niet fijn vindt.

    Indien je nog vragen hebt, laat het ons dan weten!

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard