1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Samenwerking in de zomer

  Gepubliceerd op: 6-7-2023Bewerkt op: 6-7-2023
  Verloskundigenpraktijk de Toekomst Gepubliceerd op: 6-7-2023Bewerkt op: 6-7-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk de Toekomst
  Ziekenhuis, kraamzorg & verloskundige werken samen om de zomerdrukte te doorstaan.

  Beste aanstaande ouder(s),

  Waarschijnlijk is het jullie niet ontgaan, dat de landelijke media de afgelopen tijd veel aandacht heeft besteed aan het personeelstekort in de gezondheidszorg. Helaas geldt dit komende zomer ook voor de geboortezorg in de regio Rivierenland. Samen met alle partners in de zorg rondom moeder en kind in onze regio, kijken we voortdurend hoe we iedereen de juiste zorg kunnen bieden deze komende periode.

  Er is een complete en overzichtelijke instructiefolder als je na een ziekenhuisbevalling niet direct bij thuiskomst kraamzorg ontvangt.

  • Als voor 18:00 uur ontslagen wordt uit het ziekenhuis, is er in de regel wel kraamzorg beschikbaar.
  • Na 18.00 uur kunnen we deze garantie niet geven.
  • Na 20:00 uur is er in principe geen kraamzorg beschikbaar bij thuiskomst uit het ziekenhuis.
  • Als je thuis bevalt, is er dag en nacht kraamzorg beschikbaar voor assistentie tijdens de bevalling.

  Elk kraamzorgbureau heeft een telefoonnummer, dat je kunt bellen voor advies of bij zorgen. Daarnaast kan je, indien nodig, natuurlijk ook contact opnemen met ons.

  De kraamzorgorganisaties streven ernaar de kraamzorguren te leveren, die tijdens de intake zijn afgesproken. Het kan echter zijn dat er aanpassingen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een vermindering of andere verdeling van kraamzorguren. Daarnaast kan het tijdens de kraamperiode voorkomen, dat er verschillende kraamverzorgenden voor jou en jullie baby komen zorgen.

  Het kan zijn dat de bevalling, ten gevolgen van drukte, niet in het ziekenhuis van je keuze plaats kan vinden. Natuurlijk doen we er alles aan om deze situatie te voorkomen. Wij overleggen op dat moment met jullie wat de alternatieven zijn. Dit is ook het geval als je tijdens een thuisbevalling, alsnog naar het ziekenhuis moet. We overleggen op dat moment met jullie wat de alternatieven zijn.

  In het ziekenhuis kan het voorkomen, dat je na de bevalling met je baby, samen met een andere pas bevallen moeder met haar baby, op één kamer verblijft. Het is dan niet mogelijk dat een partner blijft slapen.

  We gaan er vanuit dat we met bovenstaande maatregelen alle pasgeborenen en ouders in onze regio, zo goed mogelijk kunnen verzorgen. We hopen op jullie begrip in deze periode.

  Mochten er vragen of zorgen zijn, bespreek deze dan zeker met ons.

  Vriendelijke groet,

  Namens het Netwerk Geboortezorg Rivierenland.

  Margretha, Lianne & Simone.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard