Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Intake en echo

Verloskundigenpraktijk De Kei

, 22 november 2021 21:40Laatste update op: 25 november 2021 09:29

Herhalings informatie

Intake

De intake zal idealiter plaatsvinden tussen de 7 en 10 weken. Tijdens de intake zullen we veel onderwerpen met je bespreken. We willen jullie gezondheid weten en nemen je medische en familieanamnese door, evenals je voorgaande zwangerschappen, miskramen en bevallingen. Ook leggen we je uit welke echo’s je krijgt, hoe we werken en wat je van ons kan verwachten. Als wij twijfelen of zorgen hebben, vertellen we jullie dit altijd. Ook vertellen we ons plan, bijvoorbeeld sneller weer op controle komen, een extra echo of een controle bij de gynaecoloog. Als je een voorstel van ons niet prettig vindt, vertel het ons dan altijd. Op deze manier blijven we transparant naar elkaar en kunnen we je de beste zorg geven. We meten je bloeddruk, prikken bloed en geven voedingsadvies en advies wat je moet regelen, zoals erkennen, inplannen van de volgende echo en kraamzorg.

Onderzoeksmogelijkheden

Ook gaan we in op de informatie die je gelezen hebt over verschillende onderzoeksmogelijkheden bij je ongeboren kindje. Lees deze informatie alvast op screeningstest. Je kunt ook enkele video's bekijken.

  1. Over welke onderzoeken er plaatsvinden in de zwangerschap: video bekijken.
  2. Over de nipt: video
  3. Over de 13 weken en 20 weken echo: video

Folders en goodiebag

Je krijgt een goodiebag en een informatieboekje van onze praktijk. Natuurlijk maken we een vervolgafspraak of ga je meedoen aan de superleuke Centering Pregnancy?!

Echo

Je komt voor de echo. Wat spannend! We maken de echo via je buik, maar als we onvoldoende kunnen zien kan het een vaginale echo worden. Met een volle blaas vergroot je de kans dat het via je buik lukt. We hopen je kindje goed in beeld te kunnen brengen, maar soms is het nog niet beter te zien dan een vlekje met een kloppend hartje. We zullen je eerlijk informeren of alles er goed uitziet. Natuurlijk krijg je een paar foto’s mee, maar je mag er ook een filmpje van maken.

De volgende echo is bij 11 weken. De termijnecho. Die kan bij ons op de praktijk zelf gedaan worden. Komt de dag en tijd niet uit, dan kan je altijd een afspraak maken bij het Prenataal Screeningscentrum. Je mag dan zelf het echoburo bellen om deze afspraak te maken.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard