1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  De ideale huishoudelijke hulp tijdens de zwangerschap

  ZP® - Magazine

  , 9 januari 2020 18:49Laatste update op: 7 december 2022 16:18
  In samenwerking met: Helpling

  In deze blog lees je meer over Lianne's nesteldrang en hoe ze de ultieme huishoudelijke hulp vond voor tijdens de zwangerschap!

  Geen puf

  Nesteldrang, een van die termen die je om de oren vliegen als je zwanger bent. Het is volgens meerdere websites over zwangerschap een soort opruim-, schoonmaak- en aankoopwoede die zwangere vrouwen ervaren om ‘het nest’ klaar te maken voor hun kindje. Dat soort teksten lezend zie ik voor me dat het bij die andere hoogzwangere vrouwen thuis brandschoon is. Dat zij alle babyspullen exact op maat en kleur hebben gesorteerd. Waarschijnlijk hebben zij zelfs de rompertjes en hydrofiele doeken in nette rolletjes weten te vouwen en in bijpassende handgemaakte manden gestopt. De Marie Kondō-achtige wijze. Ook ik ervaar een zekere nesteldrang, alleen uit die zich vooral in het doen van online aankopen en wat minder in opruimwaanzin… Helaas voor mijn huishouden.

  Hoewel ik tijdens mijn zwangerschapsverlof genoeg tijd heb om van alles en nog wat te ondernemen, lijkt het echte opruimen en schoonmaken er toch bij in te schieten. Waardoor ik uiteraard al helemaal niet toekom aan het op kleur sorteren van de babyspullen. Ik heb er gewoon geen puf voor. Daar komt nog eens bij dat ik vanwege bekkeninstabiliteit snel last heb van mijn rug en heupen. Een simpel taakje als stofzuigen valt me nu ineens best zwaar (laat staan het schoonmaken van kastjes en deuren!).

  Helpling als uitkomst?

  Af en toe een grote schoonmaak door iemand anders zou natuurlijk een uitkomst zijn; ik voel namelijk wel degelijk de behoefte aan een schoon huis, zolang ik zelf het werk maar niet hoef te doen. Aan de andere kant voel ik me te bezwaard om daar familie voor in te schakelen (daar doe je toch liever leuke dingen mee!). Gelukkig kwam ik via de website van mijn kraamhulporganisatie in aanraking met Helpling. Eerst twijfelde ik of dit iets voor me was, want het idee van thuis zijn terwijl iemand anders je huis schoonmaakt voelde enigszins ongemakkelijk en lui. Uiteindelijk trok de nesteldrang me toch over de streep.

  Loslaten en ontspannen

  Wendy van Helpling kwam bij mij schoonmaken in de laatste week voor mijn bevalling. Door mijn schuld begon de afspraak niet al te soepel: ik moest haar vanwege een uitgelopen afspraak met mijn verloskundige tien minuten voor een dichte deur laten wachten, oeps…. Maar Wendy was super en ze vond het gelukkig geen probleem! Vanaf dat moment liep alles op rolletjes. Ik liet Wendy het huis zien en vroeg haar om met name aandacht te besteden aan de badkamer en de vloer. Ze ging heerlijk haar eigen gang en ik kon ondertussen eindelijk wat foto’s uitzoeken en bestellen! Ook zo’n zwangerschapsklusje waar je je zinnen op zet voordat het verlof begint maar waar je vervolgens nooit echt “aan toe komt”. De eerste paar minuten voelde ik me toch wel erg lui, zeker omdat ik – op Wendy’s verzoek – ook nog op de bank ging liggen luieren. Maar Wendy drukte me op het hart om het los te laten en lekker te ontspannen, dus dat deed ik dan ook maar.

  Door Wendy’s positieve energie en vriendelijkheid voelde ik me heel snel op mijn gemak. Voor ik het wist waren er al drie uren voorbijgevlogen; behalve een gezellig praatje had ik Wendy eigenlijk nauwelijks meer opgemerkt terwijl mijn keuken, badkamer, wc en de vloeren er ineens spic en span uitzagen. Eenmaal ontspannen op de bank in een opgeruimd huis merkte ik dat ik het echt even nodig had gehad. Zonder dat ik het besefte had ik me toch wel erg gestoord aan de rommel in huis. Het klinkt cliché maar een schoon huis geeft echt even de ruimte om zelf tot rust te komen. Zo had ik dankzij Helpling een heerlijk ontspannen middagje met als eindresultaat een enorm opgeruimd en schoon huis!

  Heb je ook zin om Helpling is een keer uit te proberen? Dat kan nu met een speciale korting van €7,50! Klik hier en de korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen. Tijdelijk zal je voor je korting contact moeten opnemen met contact@helpling.nl om deze korting handmatig teruggestort te krijgen.

  _Deze blog is geschreven in samenwerking met Helpling._

  Plaats een reactie

  (2)
  user-image
  • user-image

   friedavdwal

   Sep 21, 2022

   Echt buiten mijn comfortzone leek het mij nu toch wel erg fijn om een hulp in de huishouding te hebben. Jammer dat het in mijn postcodegebied niet mogelijk blijkt te zijn.

   Beantwoorden

   1 antwoorden bekijken

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard