1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De beste manier om een huilende baby in slaap te krijgen (volgens onderzoek)

  Gepubliceerd op: 27 december 2022 17:37Bewerkt op: 27 december 2022 17:37
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 27 december 2022 17:37Bewerkt op: 27 december 2022 17:37
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Jij als ouder zult door middel van oefening, het nemen van tijd voor je baby, veel liefde, geduld en een beetje intuïtie het best weten hoe je je kleine in slaap kunt krijgen. Maar een beetje richting krijgen vanuit de wetenschap kan nooit kwaad.

  Baby in slaap krijgen, hoe lukt dat het beste?

  Volgens dit onderzoek, uitgevoerd door Italiaanse en Japanse wetenschappers, zouden huilende baby’s het best rustig worden door met de rond te lopen en ze daarna pas in bed te leggen. 80 procent van de baby’s zou daarna rustig zelf gaan slapen in bed.

  Het is volgens deze onderzoekers dan ook een achterhaald advies dat je je baby al huilend in bed zou moeten leggen, verwachtend dat je baby dan vanzelf in slaap valt. Baby’s zijn natuurlijk gewend heen en weer te wiegen in de baarmoeder en zo in slaap te vallen, en hun moeder dichtbij te voelen en horen. Leg je een baby dan in een stil en koud bedje, dan is het niet realistisch om te verwachten dat hij dan zelf in slaap valt, zegt orthopedagoog Eline Möller tegen de Volkskrant.

  Baby in slaap wiegen

  De onderzoekers volgden 21 pasgeboren baby’s tussen de twee weken en zeven maanden uit. Baby’s werden aanzienlijk rustiger als hun moeder vijf minuten langer met ze rondliep voordat ze in bed werden gelegd, in haar armen, in de draagzak of in een kinderwagen. Dat zagen ze terug in de zakkende hartslag van de baby’s. De hartslag van baby’s die daarna nog vijf tot acht minuten in de armen van hun ouders zaten in een stoel, daalde nog verder. Zo raken baby’s dieper in slaap. Daarna huilde slechts één op de vijf baby’s alsnog toen ze in bed werden gelegd. Volgens Möller zijn baby’s geneigd om te gaan huilen als ze merken dat ze loskomen van hun ouders. Je baby nog wat langer bij je houden totdat ze dieper in slaap zijn kan dan helpen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard