1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wij hebben jullie hulp nodig!

  Gepubliceerd op: 1-10-2022Bewerkt op: 1-10-2022
  Verloskundigenpraktijk Cranendonck Gepubliceerd op: 1-10-2022Bewerkt op: 1-10-2022
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Cranendonck
  Wij hebben jullie hulp nodig!

  Beste zwangeren en ouders,

  Wij hebben jullie hulp nodig!

  We mailen jullie over een belangrijk besluit dat de nieuwe minister voor gezondheidszorg begin dit jaar zal nemen over de invoering van een integraal tarief. Het gaat over de zorg die jullie tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd ontvangen.

  In Nederland start de gezonde zwangere bij de verloskundige. Je ziet de verloskundige zolang je ‘gewoon’ gezond zwanger bent, een gynaecoloog als het nodig is en een kraamverzorgster wanneer je thuis bent tijdens je bevalling en kraamtijd. De verloskundigen, gynaecoloog en de kraamverzorgster werken goed samen. Je kiest de verloskundigenpraktijk, de kraamzorg en eventueel een ziekenhuis dat bij jou past. Je kiest waar je wilt bevallen. Bij de verloskundigenpraktijk bespreek je wat belangrijk is voor jouw zwangerschap: dat is zorg op maat. Deze keuzevrijheid dreigt snel te veranderen als de minister besluit een integraal tarief voor de geboortezorg in te voeren waarbij de eerstelijns verloskundige zorg gedegradeerd wordt tot een ziekenhuis.

  Als de minister dit besluit doorzet kunnen ziekenhuizen vanaf 2022 alle zorg die nodig is in een zwangerschap declareren bij een zorgverzekeraar, zonder de verloskundigen en kraamzorg uit de wijk daarbij te betrekken. Op termijn zal, net als in andere westerse landen, de zorg hierdoor ziekenhuis georiënteerd worden. De cliënt zal patient worden van het ziekenhuis en de ‘gewone gezonde zwangerschap en bevalling’ en de kleinschalige verloskundigenpraktijken uit de wijk zullen verdwijnen.

  Help mee deze verandering tegen te houden door de petitie te tekenen en met zo veel mogelijk anderen te delen. Wij hebben al getekend!

  Bekijk de petitie en meer achtergrondinfo hier: noodalarmgeboortezorg.nl

  Hartelijk dank!

  José - Simone - Lisandra - Karlijn - Anneke

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard