1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Carla van den Bosch

  Gepubliceerd op: 4-23-2018Bewerkt op: 7-15-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-23-2018Bewerkt op: 7-15-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Carla van den Bosch, samen met Jan zijn wij de ouders van Britt en Luuk. Tijdens de groeiperiode van onze kinderen zagen wij dat deze met volle teugen genoten van de ruimte en vrijheid die ze hadden in de buitenlucht. Onze gedachte was dat hier meer kinderen van moeten kunnen genieten.

  Het idee is toen ontstaan om kinderopvang op de boerderij te gaan realiseren. Onze slogan is dan ook: KINDEREN VERDIENEN MEER DAN AANDACHT.

  De activiteiten van de Maashoeve zijn: akkerbouwbedrijf, vleesverwerkingsbedrijf “de Maashoeve”, samenwerkingsverband vleesvarkensbedrijf Janshoeve te Overloon en kinderopvang / buiten-schoolse (BSO) “de Maashoeve” in Boxmeer.

  Akkerbouw wordt op korte afstand van de thuislocatie verricht. Bij de boerderij in Boxmeer wordt kleinvee gehouden zoals: kippen, schapen, konijnen, geiten en paarden. In het verwerkingsbedrijf wordt o.a. varkensvlees van het eigen bedrijf verpakt en kip- en rundvlees. Het vlees, dat op ambachtelijke wijze is klaargemaakt, is ingevroren in consumentverpakking. De boerderijwinkel is sinds januari 2018 gesloten als verkooppunt. Wij blijven wel leveren aan andere (boerderij)winkels in de omgeving. Ook bereiden wij hiervoor kant-en-klaar maaltijden.

  De grond, die door het verdwijnen van de stallen is vrij gekomen, is geheel ingericht voor de kinderopvang. De gedachte bij de inrichting is dat kinderen moeten kunnen genieten, spelen en ravotten. Naast een binnenruimte is er ook een
  natuurlijke buitenruimte waar kinderen volop kunnen ontdekken wat buitenspelen is. Fietsen over paadjes, dieren aaien en verzorgen, groente kweken in een moestuintje of klimmen en klauteren op een boomstam.

  Kinderopvang de Maashoeve is een aanvulling op de thuissituatie. Het is belangrijk dat de wereld thuis en het leven op de kinderopvang op elkaar aansluiten. Door contact met de ouders proberen wij deze twee leefwerelden met elkaar te verbinden.

  Op onze informatiepagina komen alle onderwerpen aan bod die u als ouders moet weten. We hopen dat uw vragen, door het lezen van deze informatie, allemaal worden beantwoord. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen op onze website: www.kinderopvangdemaashoeve.nl.

  WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN

  Kinderopvang de Maashoeve biedt dagopvang aan kinderen in de leeftijd vanaf 10 weken tot 4 jaar, 38 kindplaatsen. Daarnaast ook BSO (buitenschoolse opvang) aan kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar, 30 plaatsen. De locatie is gevestigd in een unieke omgeving: net buiten de kern van Boxmeer in het natuurgebied “de Maasheggen”.

  VOOR DE KINDEROPVANG VAN 0 - 4 JAAR:
  In totaal kunnen 38 kinderen per dag van 0 - 4 jaar komen op de kinderopvang. Babygroep ’t Weitje 14 kinderen (0-2 jaar), peutergroep ’t Meertje 16 kinderen (2-4 jaar) en peutergroep de Hooizolder 8 kinderen (2-4 jaar), indien de samenstelling van de groep het toelaat.

  De leeftijd van de kinderen bepaalt hoeveel pedagogisch medewerkers er aanwezig zijn. Zij zijn het aanspreekpunt voor de ouders van het kind. De pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van een geldig diploma voor de kinderopvang (conform CAO kinderopvang). Zij werken volgens het pedagogisch beleidsplan, in de hal van de kinderopvang. en pedagogisch werkplan (alleen op verzoek). Op deze manier bieden wij een verantwoorde kinderopvang aan. Een belangrijk aspect is dat er voor de kinderen een grote buitenruimte is waar ze naar hartenlust kunnen spelen en met dieren kunnen omgaan.

  Modern, comfortabel, ruimtelijk en professioneel

  De Maashoeve ligt aan de rand van Boxmeer in het natuurgebied de Maasheggen. Een mooie rustige omgeving waar het prima toeven is. In de buurt waar vroeger de stallen stonden wordt in 2009 een modern dagverblijf gebouwd, geheel volgens de nieuwste inzichten en wensen.

  Van 0 tot 12 jaar

  De kinderopvang biedt 5 dagen in de week plaats aan 38 kinderen: een baby- en een peutergroep in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en 30 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar buitenschoolse opvang (BSO). De inrichting is geheel toegespitst op een comfortabele en veilige opvang.

  Professionele leiding

  De insteek is kleinschalig waardoor ieder kind ruimvoldoende aandacht krijgt. De leiding is goed opgeleid en weten van wanten. Om steeds actueel te blijven zijn wij aangesloten bij de VAK (Verenigde Agrarische Kinderopvang).

  Kinderopvang de Maashoeve
  Veerstraat 51 a
  5831 JM Boxmeer
  Tel.: 0485-574084
  fax: 0485-523480
  Mobiel: 06-127 90 753
  E-mail: info@kinderopvangdemaashoeve.nl
  www.kinderopvangdemaashoeve.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard