1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Update Corona-maatregelen per 25-4-20

  Verloskundigenpraktijk Careforyou2

  , 25 april 2020 13:23Laatste update op: 25 april 2020 13:25

  Voorzichtig zullen we de maatregelen die we hebben genomen ivm het Corona-virus gaan versoepelen. Dit gaat echter met kleine stapjes, zodat we hopelijk niet terughoeven naar strengere maatregelen.

  Beste Cliënten van Verloskundigenpraktijk Careforyou2,

  Na weken van toename van het aantal Corona-besmettingen en overlijdens tgv het virus, lijkt er nu langzaamaan een stabilisatie op te treden. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar we mogen niet te vroeg juichen.

  Vanuit de regering is besloten om met kleine stapjes de maatregelen te versoepelen en vervolgens te kijken hoe het dan gaat. Blijft het goed gaan, dan kunnen vervolgstapjes gemaakt worden. Gaat het niet de goede kant uit, dan kunnen mogelijk weer strengere maatregelen volgen.

  Vanuit onze beroepsgroep, de KNOV is er samen met een speciale Taskforce kritisch gekeken naar wat nu veilig genoeg lijkt.

  Hieruit zijn de volgende richtlijnen gekomen:

  Wat voorop moet blijven staan, dat als je als zwangere klachten hebt, je ons altijd moet bellen, zodat we daarop kunnen anticiperen.

  Cliënten worden in de dagen vóór hun afspraak NIET meer gebeld om de duur van de fysieke controle tot een minimum te beperken. Een fysieke controle kan in de normale tijdsduur plaatsvinden met inachtneming van de hygiëne-maatregelen. Afstand blijft indien mogelijk 1,5 meter. Partners zijn helaas nog niet welkom tijdens controles en ook bij de echo’s mogen ze niet aanwezig zijn. Bij binnenkomst staat er voor de zwangere desinfectans klaar om de handen te desinfecteren.

  Het terugkomschema:

  mogelijk komt de vitaliteitsecho weer terug, afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende capaciteit op de echospreekuren. (we koppelen dit vanzelf terug naar cliënt) intake blijft telefonisch termijnecho counselingsgesprek blijft telefonisch 14-16 wkn groei en bloeddruk 20 wkn echo en kort daarna controle 23 wkn telefonische controle 27 wkn groei en bloeddruk, evt bloedonderzoek 31 wkn groei en bloeddruk, evt anti-D spuiten 35 wkn groei en bloeddruk, evt bloedonderzoek 37 wkn groei en bloeddruk 39 wkn groei en bloeddruk 40 wkn groei en bloeddruk 41 wkn groei en bloeddruk

  Bevalling:

  Bevallingen kunnen zowel thuis als poliklinisch (ook kraamhotel) plaats blijven vinden. De badbevallingen zijn nog niet toegestaan

  Kraamperiode:

  In de kraamperiode zullen wij voortaan weer 1x langskomen, de rest van de controles vinden telefonisch plaats. In principe zullen we zit zo proberen te plannen, dat degene die de begeleiding van de bevallling heeft gedaan, dat zal doen.

  Nacontrole:

  De nacontroles zullen tot nader order nog steeds telefonisch gedaan worden.

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursussen

   • Community

   • Dashboard