1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Campingbedje voor je baby? Hier moet je op letten

    Gepubliceerd op: 7-22-2022Bewerkt op: 7-22-2022
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-22-2022Bewerkt op: 7-22-2022
    Geschreven door: ZP® - Magazine
    Met je baby op vakantie of een logeerpartijtje? Dan komt een campingbedje goed van pas! Je weet immers maar nooit of er een fijn babybedje aanwezig zal zijn op de accommodatie. Als je een rondreis maakt, is het daarnaast erg fijn om een vertrouwd plekje voor je baby te creëren. Hier lees je alles over campingbedjes, en waar je op moet letten bij de aanschaf.

    Wat is een campingbedje?

    Wie denkt aan een campingbedje, denkt misschien meteen aan uitsluitend een campingvakantie, maar dat is niet helemaal terecht. Op welke vakantie je dan ook gaat: een inklapbaar, makkelijk mee te nemen babybedje komt altijd van pas, of als logeerbedje. En dat is precies wat een campingbedje is!

    Een ideale aanwinst als je met je baby op reis gaat dus, dat campingbedje. Het zorgt voor een vertrouwde slaapplek voor je baby, waar jullie dan ook zijn. Ze zijn licht van gewicht, makkelijk in- en uit te klappen, comfortabel en veilig. Een campingbed heeft vaak een metalen frame met zachte afwerkingen en een gaas in de zijwanden.

    Waar je op moet letten met een campingbedje

    Met de aankoop van een nieuw bedje voor je baby staat natuurlijk veiligheid en comfort voorop. En je wilt uiteraard dat het campingbedje lang meegaat. Waar moet je op letten?

    • Vergrendeling: heel belangrijk is uiteraard dat je baby niet zelf het bedje uit kan klimmen of in kan klappen. Daarom is het goed om op de vergrendeling te letten. Let er dus op dat je baby niet bij de sluiting kan, en dat jij het bedje van buiten moet vergrendelen wanneer je hem uitklapt. Heeft het bedje wielen, dan moet je die ook kunnen vergrendelen.
    • Hoogte wanden: zodat je baby niet uit bed kan klimmen, moeten de zijwanden minimaal 55 cm hoog zijn vanaf het matras
    • Hoogte bodem: de bodem is stevig moet zo dicht mogelijk bij de grond hangen, bij voorkeur met extra stangen zodat je baby er niet doorheen zakt
    • Stevig matras: je hebt liever een stevig matras dan een erg zacht matras, dat laatste vergroot namelijk de kans op verstikkingsgevaar bij jonge baby’s.
    • Stabiel frame: sommige campingbedjes zijn té lichtgewicht en daardoor een beetje gammel. Let er dus goed op dat het bedje stevig is met een frame van hoogwaardige kwaliteit. Je moet er tegenaan kunnen duwen en het bedje moet stevig blijven staan.
    • Afwerkingen: geen scherpe uitstekende delen of schroefjes die je baby kan lostrekken of bijten.
    • Leeftijd en gewicht: koop een campingbedje dat past bij de leeftijd, het gewicht en de lengte van je baby.

    Verschillende campingbedjes

    Dit zijn de verschillende soorten campingbedjes:

    1. Het logeerbedje: dit is waarschijnlijk wat je je inbeeldt bij een campingbedje. Een rechthoekig, hoog bedje met zijkanten van gaas. Licht van gewicht maar toch stevig. Ideaal om als vast logeerbed bij opa en oma neer te zetten, maar iets minder fijn om mee te nemen op een reis met verschillende bestemmingen. Het duurt namelijk iets langer om hem in elkaar te zetten doordat hij wat groter en steviger is, maar ze zijn wel erg comfortabel.

    2. Licht campingbed: ben je van plan verschillende bestemmingen te bezoeken? Dan is een licht campingbedje ideaal. Die wegen tussen de twee en acht kilo, en zien er soms uit als een klein tentje. Hij is er makkelijk op te zetten, maar wel iets minder comfortabel dan het traditionele logeerbed.

    3. De box: De box kan ook prima mee als campingbedje, mits hij natuurlijk inklapbaar is. Zo neem je een stukje vertrouwdheid mee uit huis en heeft je kind alle ruimte om om te rollen en in zijn eigen nestje te slapen. Is het matras niet voldoende comfortabel, dan kan het nodig zijn een extra matras te gebruiken.

    Wat kost een campingbedje?

    Je hebt campingbedjes in allerlei uitvoeringen, van supersimpel tot superluxe mét accessoires zoals een luik, bodemverhoger, klamboe of commodeblad. Op basis daarvan varieert dan ook de prijs, vanaf €40 voor een simpel bedje tot wel €300 voor een luxe uitvoering. Let vooral op de veiligheid en geschiktheid voor jouw vakantie of uitje, in plaats van op het merk en de uitstraling van het bedje.

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard