1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Corona-update 28 juni 2021

  Verloskundigcentrum Calamaris

  , 29 juni 2021 15:53Laatste update op: 29 juni 2021 16:26

  Per 26 juni heeft het kabinet weer versoepelingen aangekondigd, waaronder aanpassingen in de regels voor het dragen van een mondneusmasker. Via deze nieuwsbrief willen we jullie o.a op de hoogte brengen wat er voor ons en jullie daardoor veranderd. Verder vind je in deze mailing nog meer informatie over de Vaccinatie tegen Corona en een link naar een Reischeck, want de vakanties komen in zicht.

  Mondneusmasker

  De besmetting- en opnamecijfers dalen en het percentage mensen met antistoffen tegen corona, door vaccinatie of door corona te hebben gehad, stijgt. Ook de vaccinatiegraad binnen onze beroepsgroep en onder de zwangeren stijgt. Per 26 juni heeft het kabinet daarom weer versoepelingen aangekondigd, waaronder aanpassingen in de regels voor het dragen van een mondneusmasker. In openbare ruimtes, zoals onze praktijk, zijn mondkapjes niet meer verplicht.

  Omdat nog niet alle zwangeren gevaccineerd zijn en wij onze zorg niet altijd op >1,5meter kunnen geven, dragen wij ter bescherming van jou en onszelf nog een mondneusmasker. Dus bijvoorbeeld tijdens het meten van je bloeddruk, als we naar het hartje van jullie kindje luisteren of tijdens het maken van een echo.
  Wij willen jou en je partner vragen om een mondneusmasker mee te nemen naar het spreekuur. In onze spreekkamer mag het mondneusmasker in principe tijdens het gesprek af. Tijdens onderzoeken waarbij geen afstand gehouden kan worden, willen we vragen om het mondneusmasker wel te dragen. Uiteraard staat het je vrij om de hele controle een mondkapje te dragen en je mag het altijd aangeven als je het prettig vindt dat wij dat ook doen.

  Omdat wij als verloskundigen allemaal een andere ‘achtergrond’ hebben- als het gaat om ons privéleven, maar ook de mate van gevaccineerd zijn en de duur van de verschillende controles verschillen- kan het zijn dat wij verschillend omgaan met het dragen van een mondneusmasker. Het is dus mogelijk dat de verloskundige aan jullie beiden vraagt om toch een mondneusmasker te dragen tijdens de hele controle. Wij hopen op jullie begrip en medewerking.

  Tijdens de bevalling hoeven jij en je partner geen mondneusmasker te dragen. Wij als verloskundige zullen dit (deels) bij de bevalling nog wel doen. Ten tijde van de kraamvisites kunnen we over het algemeen goed afstand houden van elkaar en is het niet nodig een mondneusmasker te dragen.

  De basisregels blijven uiteraard gelden ( ook wanneer je gevaccineerd bent):

  • Blijf thuis bij klachten.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Was vaak en goed je handen

  Vaccinatie

  Je hebt het vast gelezen: ook als zwangere kun je je laten inenten tegen Corona. Misschien heb je je uitnodiging tot vaccinatie ook al ontvangen? Mogelijk twijfel je hierover. Wij ontvangen regelmatig vragen hierover op het spreekuur. Wij volgen het advies van het RIVM, namelijk om je na de 3e maand van je zwangerschap te laten vaccineren. De GGD zorgt ervoor dat je een vaccin krijgt toegediend wat veilig is in de zwangerschap, namelijk Moderna of Pfizer. Vind je het lastig om een keuze te maken? Zorg dat je je goed laat informeren. Misschien heb je de keuzehulp Vaccineren van DeVerloskundige.nl - die al langer op onze website staat en in een eerder nieuwsbericht vermeld is- al gelezen? Anders kan deze informatiekaart van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) over wel of niet vaccineren je wellicht helpen om een keuze te maken

  Reizen: Ben je net terug uit een ander land?

  De vakanties komen er weer aan en veel mensen willen er weer op uit. Begrijpelijk! Echter door het reizen bestaat er een kans dat je het virus of een variant ervan mee (terug) neemt naar Nederland. Wanneer je besmet raakt in het buitenland, kun je thuis anderen besmetten. Doe de reischeck op de website van de Rijksoverheid. Deze vertelt je wat je geregeld moet hebben voordat je (terug) naar Nederland reist. Zo kun je met het inplannen van je afspraken bij ons rekening houden met deze verplichtingen. . Wij willen jullie graag bedanken voor jullie begrip en flexibiliteit het afgelopen jaar. Langzaam gaat de wereld de goede kant op. We hopen, net als jullie, na de zomer alle voorzorgsmaatregelen los te kunnen laten.

  Team Verloskundigcentrum Calamaris

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard