1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Corona Maatregelen

  Verloskundigcentrum Calamaris

  , 27 september 2021 16:20Laatste update op: 27 september 2021 16:56

  Zoals jullie allen zullen weten heeft de overheid verdere versoepelingen doorgevoerd. Zo is de mondkapjesplicht afgeschaft en is de verplichte anderhalve meter maatregel komen te vervallen. Via deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte stellen van de huidige maatregelen binnen onze praktijk.

  Mondneusmasker

  De besmetting- en opnamecijfers dalen verder en het percentage mensen met antistoffen tegen corona, door vaccinatie of door corona te hebben gehad, stijgt. Ook de vaccinatiegraad binnen onze beroepsgroep en onder de zwangeren stijgt. De cijfers dalen weliswaar, maar momenteel bevinden we ons nog in risiconiveau 'zorgelijk'. Binnen de gezondheidszorg is er een richtlijn opgesteld op welke manier af te schalen. Gefaseerd afschalen geeft ons bovendien de tijd om het effect van het afschaffen van de 1,5meter regel in de samenleving af te wachten.

  De richtlijn adviseert om binnen de gezondheidszorg nog een mondneusmasker te dragen als er geen 1,5meter gehandhaafd kan worden. Daarom dragen wij voorlopig nog een mondneusmasker tijdens het spreekuur minimaal op de momenten waarop we geen 1,5meter afstand kunnen bewaren. Dit ter bescherming van jullie (en onszelf). Dus bijvoorbeeld tijdens het meten van je bloeddruk, als we naar het hartje van jullie kindje luisteren of tijdens het maken van een echo.

  Wat betekent dit voor jou? We willen jou en je partner vragen om een mondneusmasker mee te nemen naar het spreekuur. In onze spreekkamer mag het mondneusmasker in principe tijdens het gesprek af. Tijdens onderzoeken waarbij geen afstand gehouden kan worden, willen we vragen om het mondneusmasker wel te dragen ter bescherming van jezelf en ons. Uiteraard staat het je vrij om de hele controle een mondkapje te dragen en je mag het altijd aangeven als je het prettig vindt dat wij dat ook doen.Zo kan het ook zijn dat de verloskundige er de voorkeur aan geeft dat ook jullie de gehele controle een mondneusmasker dragen.

  Bij de balie is de ruimte soms wat krap. Geef elkaar even de ruimte als er iemand wil passeren en draag (bij drukte) tijdens het lopen door de praktijk een mondneusmasker ter bescherming van elkaar.

  Tijdens de bevalling hoeven jij en je partner geen mondneusmasker te dragen. Wij als verloskundige zullen dit (deels) bij de bevalling nog wel doen. Ten tijde van de kraamvisites kunnen we over het algemeen goed afstand houden van elkaar en is het niet nodig een mondneusmasker te dragen.

  De basisregels blijven uiteraard gelden ( ook wanneer je gevaccineerd bent):

  • Blijf thuis bij klachten.
  • Was vaak en goed je handen Meer informatie vind je op onze website

  Mochten jullie vragen of op- en aanmerkingen hebben, dan horen wij dit graag. Bedankt voor jullie medewerking en begrip.

  Team Verloskundigcentrum Calamaris

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard