1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Nieuwe collega Esther

  Gepubliceerd op: 9-19-2023Bewerkt op: 9-19-2023
  Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst Gepubliceerd op: 9-19-2023Bewerkt op: 9-19-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Buik Baby Borst
  Eind deze week start onze nieuwe collega Esther haar carrière bij ons team van Buik Baby Borst

  Afgelopen maand(en) waren Marieke en Femke om en om alleen te vinden in de praktijk in verband met vakanties en bijscholingen. En als wij nou iets altijd meegeven aan onze zwangere dames is het wel “zorg goed voor jezelf, dan kan je ook goed voor een ander (je kleintje) zorgen” of “je gezin hoort op nummer 1 te staan”. Maar wat voor slechte raadgevers zijn wij als wij zelf dit advies niet eens opvolgen? Tijdens deze periodes waren we soms letterlijk “de vrouw die op zondag het vlees aansnijdt”. In zo’n prachtig beroep waarin wij altijd 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat moeten staan werd dit toch wat kwetsbaar met z’n tweeën.

  Daarom zijn we op zoek gegaan naar een extra collega, iemand die ons kan versterken juist in periodes van vakanties, een keer een extra vrij weekend en bijvoorbeeld een dienst werken als wij een bijscholingsdag volgen. En deze collega hebben we gevonden in Esther, waar we heel blij mee zijn.

  Omdat Esther haar opleiding in België heeft gevolgd moet zij nog wat wegwijs gemaakt worden in het Nederlandse systeem. Daarom zal je ons komende tijd bij je controles of bevalling samen treffen. Veel werkplezier Esther!

  Esther stelt zich hieronder in het kort voor: "Hallo (aanstaande) ouders, mijn naam is Esther en vanaf volgende week mag ik deel uitmaken van het Buik Baby Borst team. Afgelopen juni ben ik afgestudeerd. Eerst heb ik nog een tijdje gewerkt als partusassistente, maar ik ben heel blij dat ik nu aan het werk kan als verloskundige.

  Tweeëntwintig jaar geleden werd ik geboren in het ziekenhuis de Gelderse Vallei, nadat ik ruim 42 weken in mijn moeders buik heb gezeten. Als kind wilde ik eigenlijk altijd kapster worden, maar op de middelbare school kreeg ik grote interesse in het menselijk lichaam. Nadat ik tijdens een proefstage met een verloskundige had meegelopen wist ik het zeker, ik wil verloskundige worden.

  In mijn vrije tijd spreek ik veel met vriendinnen af en kunnen we uren kletsen. Maar ik houd er ook zeker van om met een grote kop thee en een leuke serie op de bank te relaxen.

  Ik vind verloskunde echt een heel mooi en waardevol vak en vind het dan ook een grote eer om zo dicht bij vrouwen en partners te mogen staan in een bijzonder en kwetsbare periode in hun leven. Ik vind het belangrijk dat ouders zich gehoord voelen en achteraf goed kunnen terug kijken op de bevalling, ook al verliep het misschien niet zoals van tevoren verwacht.

  Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

  Groetjes Esther ????????"

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard