1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Covid Update

  Gepubliceerd op: 12-28-2021Bewerkt op: 12-28-2021
  Verloskundigenpraktijk Bolwerk Gepubliceerd op: 12-28-2021Bewerkt op: 12-28-2021
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Bolwerk
  Nieuwe update betreft Covid-19 in onze praktijk & Spaarne Gasthuis

  Beste zwangere & partner,

  Helaas zitten we weer in een lockdown. Ook binnen de geboortezorg zien we een toename van besmettingen, zowel onder zwangeren als onder zorgverleners.

  We doen ons uiterste best om onze zorg zo goed mogelijk te continueren zoals jullie van ons gewend zijn. Maar om het risico op besmettingen onder zorgverleners zo beperkt mogelijk te maken, voelen we ons toch genoodzaakt tot strengere maatregelen. Hierdoor kunnen we er ook voor zorgen dat je zoveel mogelijk je eigen vertrouwde verloskundigen blijft zien.

  We willen jullie vragen de afweging te maken of je ook alleen naar de reguliere controle kunt komen. Je (geboorte)partner is natuurlijk nog steeds van harte welkom bij de echo’s, de intake, het bespreken van de bevalling en de controle bij 40 weken. Beeldbellen tijdens het consult is natuurlijk altijd mogelijk. Ook blijft de mogelijkheid bestaan tot een telefonische intake.

  We willen met klem vragen om GEEN kinderen mee te nemen naar de afspraak. We realiseren ons dat dit juist in deze tijd een extra uitdaging kan zijn.

  Daarnaast blijven alle eerdere maatregelen van kracht:

  • Als jij, of een van je huisgenoten, klachten hebben die kunnen duiden op corona kom je niet naar de praktijk. Neem telefonisch contact op om je afspraak te verzetten. Het advies is om je te laten testen bij de GGD. We zullen altijd acute zorg aan je verlenen, ook in het ziekenhuis bevallen is nog mogelijk.
  • Op de praktijk proberen we de 1,5m afstand zo goed mogelijk te waarborgen en houden we ons strikt aan de hygiënemaatregelen.
  • Bij de controles op de praktijk dragen jullie beide een mondkapje
  • Tijdens de bevalling draagt je partner een mondkapje in het Spaarne Gasthuis
  • Informeer ons voorafgaand aan een huisbezoek of er coronagerelateerde klachten binnen het gezin zijn
  • In het Spaarne Gasthuis is de bezoekregeling verscherpt: Dit betekent dat er naast de partner bij de bevalling geen extra persoon is toegestaan. Dit geldt ook voor een geboortefotograaf of doula. Verder is er naast de partner ook geen bezoek welkom na de bevalling. Dit geldt ook voor broertjes of zusjes.

  Vaccinatie tegen Corona

  De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie (NVOG) en Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV) adviseren gezonde zwangere vrouwen te vaccineren.

  Op deze website (https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/wel-of-niet-een-prik-tegen-corona-in-diverse-talen/476) vind je informatie die je kan helpen een keuze te maken over vaccineren tegen corona. Veel zwangeren blijven dit een moeilijke beslissing vinden, het kan helpen om je bezwaren openlijk te bespreken met ons op het spreekuur.

  Laat minstens 14 dagen tussen andere vaccinaties zoals de “22 wekenprik” ofwel de kinkhoestvaccinatie.

  Wanneer je ondanks het advies er niet voor kiest je te laten vaccineren voorkom dan zoveel mogelijk situaties die de overdracht van corona vergemakkelijken. Houd afstand, bezoek geen drukke plekken en bespreek op je werk waar er voor jou acceptabele mogelijkheden zitten om jezelf extra te beschermen.

  Omdat het aannemelijk is dat de vaccins, net zoals andere niet levende vaccins, niet in de borstvoeding terechtkomen, ziet de Gezondheidsraad geen bezwaren voor vaccinatie bij vrouwen die borstvoeding geven.

  Het advies geldt voor zwangeren om vanaf 28 weken geen werkzaamheden te verrichten waarbij de 1,5 m afstand niet kan worden gewaarborgd. Voor zwangeren die in zorginstellingen werken, geldt dat zij vanaf 28 weken geen COVID-19- zorg meer mogen verrichten. Zie: (https://lci.rivm.nl/zwangerschap-werk-en-covid-19)

  We begrijpen dat we veel van jullie vragen, en dat dit geen leuke maatregelen zijn. Maar we hopen op jullie begrip! Schroom niet om contact met ons op te nemen bij vragen of zorgen. We zijn er voor jullie!

  Verloskundigen van coöperatie Haarlem&Meer.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard