1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Wat is baargoud nu eigenlijk?

  Gepubliceerd op: 8-21-2020Bewerkt op: 11-9-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-21-2020Bewerkt op: 11-9-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Baargoud geven na de bevalling is een traditie die is komen overwaaien uit Engeland en Amerika. Ook in Nederland worden steeds meer pas bevallen vrouwen met baargoud. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarom is het zo leuk?

  Baargoud na de bevalling

  Na de bevalling kan je wel wat verwennerij gebruiken, dat heb je verdiend! Daarom is de traditie van baargoud ontstaan: een speciaal, luxe cadeau voor een vrouw die pas is bevallen van haar baby. Vraag je je af wat dit nu precies? Dat is niet zo gek, want in Nederland is het nog niet heel erg lang een trend, maar het wordt wel steeds populairder!

  Baargoud is een luxe cadeau voor de nieuwe moeder, dat meestal door de partner wordt gegeven. Maar ook andere familieleden kunnen meedenken en bijdragen voor het perfecte cadeau voor na de bevalling. Het hoeft dus niet persé een sieraad van goud te zijn: ieder kado dat de kersverse moeder zich speciaal laat voelen volstaat. In het Engels heet baargoud ook wel een push present.

  Ideeën voor baargoud

  Baargoud gaat vooral om het gebaar naar de pas bevallen moeder toe. Moet het dus een ontzettend duur kado zijn? Nee, maar het is wel leuk als het iets luxe is dat de moeder zich echt speciaal en verwend laat voelen na zo’n bevalling! De volgende kado ideeën kunnen wat zijn voor baargoud:

  • Bijzonder sieraad: dit is de traditionele vorm van baargoud: een mooie sieraad. Meestal is het een gepersonaliseerd sieraad, of iets wat de moeder laat denken aan haar baby en de zwangerschap. Iets met de baby’s naam erin gegraveerd is bijvoorbeeld prachtig! Je kunt gepersonaliseerde sieraden zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt, afhankelijk van het materiaal van het sieraad. Inspiratie opdoen kan je hier.
  • Dagje wellness: Als je een pas bevallen moeder ergens blij mee maakt, is het wel met een massage of een dagje verwennerij voor het lichaam. Dat is welverdiend na zo’n topprestatie! Geef de mama een waardebon voor een wellnesscenter, of boek een masseur aan huis zodat ze de deur nog even niet uit hoeft. Beide opties worden gegarandeerd met een grote glimlach ontvangen.
  • Designer item: Aangezien baargoud allemaal draait om luxe en verwennerij voor de mama, kan een designer item ook een erg leuk kado zijn. Je bent dan wel altijd wat duurder uit, maar als het kan, dan heeft ze het zeker verdiend! Wat dacht je van een designer luiertas?
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard