1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De populairste zwangerschapscursussen

  Gepubliceerd op: 8-24-2016Bewerkt op: 10-31-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-24-2016Bewerkt op: 10-31-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Wil je een zwangerschapscursus gaan doen? Het is verstandig om je vroeg in je zwangerschap alvast te oriënteren en je op te geven. De meeste cursussen starten rond de vijfde of zesde maand van de zwangerschap. In dit artikel vind je de meest populaire cursussen.

  Gratis online zwangerschaps-, beval- en babycursussen

  Voordat je verder leest.. hier krijg je onbeperkt toegang tot 12 verschillende zwangerschaps-, beval-, en babycursussen, gegeven door de beste zorgverleners en beroepsverenigingen. En het mooiste is: het wordt waarschijnlijk volledig vergoed door jouw zorgverzekering! Helemaal gratis voor jou dus. Lees hier meer over alle verschillende cursussen, prijs en de aanbieders.

  De perfecte zwangerschapscursus voor jou

  Zwangerschapsyoga

  Zwangerschapsyoga richt zich voornamelijk op ontspannen. Goed kunnen ontspannen is belangrijk tijdens de zwangerschap, maar zeker tijdens de bevalling. Met behulp van ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen leer je hoe je kunt omgaan met pijn, te luisteren naar je lichaam en te vertrouwen op je lichaam.

  Ook worden er tips en adviezen gegeven over je houding, over tillen en bukken en worden er spierversterkende oefeningen gedaan. Bij een aantal lessen is het de bedoeling dat de partner meekomt. Hij leert massagetechnieken en zal ook leren hoe hij tijdens de bevalling je kan helpen te ontspannen en je te ondersteunen bij de ademhalingstechnieken.

  Hier vind je voorbeelden van yoga-oefeningen, die je thuis kunt doen. (Via 'vorige' en 'volgende' onder aan de pagina loop je door de verschillende oefeningen).

  YVLO-ZwangerFit®

  Met deze leuke zwangerschapscursus blijf (of word) je fit tijdens je zwangerschap en word je snel weer fit na je bevalling. Ook krijg je de best mogelijke voorbereiding op je bevalling door het leren van ademhalingstechnieken, houdingen om je weeën op te vangen en door te weten wat er allemaal gebeurt in je lijf tijdens je bevalling, waardoor je goed om kan gaan met de weeën. Deze zwangerschapscursus wordt door heel Nederland gegeven, door gespecialiseerde YVLO-ZwangerFit® (bekken-)fysiotherapeuten, oefentherapeuten en sportdocenten. Samengevat: YVLO-ZwangerFit® Trainers. Meer informatie over YVLO-ZwangerFit® vind je hier.

  Haptonomie

  Zodra je de bewegingen van je baby voelt kan je starten met haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Het is een begeleiding voor beide partners. Je leert om nu al contact te maken met jullie kind in de buik. Door je buik (en indirect je baby) aan te raken en verschillende houdingen aan te leren, word je creatiever in het opvangen van last gedurende de zwangerschap. En krijg je meer vertrouwen om samen weeën op te vangen op het moment van de geboorte. Je legt nu al de basis voor een goede relatie tussen jullie en je kind.

  Samen Bevallen - voorbereiden met je partner

  Wanneer de bevalling eenmaal is begonnen, zal de verloskundige niet continu aanwezig zijn. Door tijdens de cursus Samen Bevallen alle verschillende fases van het geboorteproces te bespreken, weten jullie wat je te wachten staat. Dat geeft enorm veel rust. Partners geven we een actieve, coachende rol. Je blijft bij haar, helpt haar ontspannen, ook als het moeilijk voor haar is. Je kunt haar begeleiden bij de ademhalingsoefeningen en als ze ’t even niet meer ziet zitten, ben jij haar steun en toeverlaat. Jullie zijn echt een team!

  Zwangerschapszwemmen

  Veel zwembaden organiseren wel een wekelijks uurtje zwemmen voor zwangere vrouwen met extra warm water en wat oefeningen die je tot op het einde van je zwangerschap kunt blijven doen. Zwemmen kan heel ontspannend werken, omdat je in water het extra gewicht een stuk minder voelt.
  Lees hier meer over zwanger zijn en zwemmen.

  Hypnobirthing

  Hypnobirthing is een hypnosecursus voor aanstaande ouders om, gebruik makend van zelfhypnose, zich voor te bereiden op de aanstaande geboorte. Door je zelf de techniek eigen te maken, te ontspannen en doordat je eenvoudige ademhalingstechnieken leert, neem je de regie over de geboorte in eigen hand. Het is dus niet alleen voor moeders die erg tegen de pijn op zien, maar voor iedereen die de geboorte, samen met haar partner, heel bewust wil ervaren en inzet op een rustige geboorte.

  Borstvoedingscursus

  Volg een borstvoedingscursus. Borstvoeding is goed voor jouw baby en creëert intimiteit. In twee groepsbijeenkomsten leer je van een lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) alles over goed aanleggen, houdingen voor borstvoeding, borstverzorging, hoeveelheden en kolven. Je kunt deze cursus samen met je partner volgen.

  Mindfulness

  Een cursus mindfulness tijdens de zwangerschap kan je helpen bewuster de zwangerschap te beleven. Het helpt stress te verminderen en je op een positieve manier voor te bereiden op de bevalling.

  PowerMama

  Wil je tijdens de zwangerschap toch in beweging blijven? Dat kan zeker, maar je kunt misschien niet meer alle oefeningen en sporten doen die je voorheen deed. Daarom is het een goed idee je aan te sluiten bij een zwangerschapsgym, waar je er zeker van bent dat alle lessen speciaal voor zwangere vrouwen zijn samengesteld. Dat kan bij bijvoorbeeld PowerMama.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard