1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Bevallen? Dat doen we samen!

  Gepubliceerd op: 6-19-2018Bewerkt op: 7-29-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 6-19-2018Bewerkt op: 7-29-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Vereniging Samen Bevallen
  Zijn jullie op zoek naar een zwangerschapscursus die het beste bij je past? Met de zwangerschapscursus Samen Bevallen bereiden jullie je samen voor op de geboorte van jullie kind.

  Omdat jouw vrouw......

  Het grootste gedeelte van de bevalling samen met jou is!

  Tijdens de bevalling zullen jullie op veel momenten samen zijn. Ben je goed voorbereid, dan herken je de verschillende stadia van de bevalling. Door te vertrouwen op de kracht van je vrouw straal je rust uit. Rust, warmte en vertrouwen zijn onmisbare factoren tijdens jullie bevalling....

  Jou als coach nodig heeft, die haar voortdurend zal steunen!

  Bevallen is al het overbodige loslaten, uit het hoofd gaan en vertrouwen op je oerkracht. Als een vrouw tijdens de bevalling in zichzelf gekeerd is, dan is dit een compliment aan jou: jij zorgt voor de rust en de veilige omgeving. Jij blijft bij haar en helpt haar ontspannen, ook als het moeilijk voor haar is. Tijdens de cursus geven we je tips en leren we je tricks....

  Weet dat samen bevallen meer is dan puffen in je eentje!

  Als je vrouw het even niet meer weet of ’t niet meer ziet zitten, ben jij haar steun en toeverlaat. Je helpt haar weer op de rit, bewaakt haar grenzen en kunt naar haar ‘vertalen’ wat de verloskundige of gynaecoloog met jullie overlegt. Als ’t onverwachts anders verloopt is het toch prettig om hier op voorbereid te zijn. En ook tijdens de bevalling luistert ze ’t best naar... jou!

  Omdat jouw partner...

  Straks net zoveel – of nog meer - wil weten als jijzelf!

  De verloskundige is niet je hele bevalling aanwezig, jullie zullen vooral samen zijn. Door tijdens de cursus alle verschillende fases van het geboorteproces te bespreken weten jullie wat je te wachten staat. Vaak geeft dat al enorm veel rust. Je partner leren we om je actief bij te staan....

  Gewoon je allerbeste coach is!

  Wanneer je als zwangere vrouw ineens minder informatie onthoudt dan voorheen, dan is het fijn om te weten dat je partner dezelfde informatie ontvangt als jij. Daar kun je op vertrouwen en als je ‘t dan even niet meer weet, dan is je partner er voor je. Die helpt je de weeën de baas te blijven en weet hoe je rugweeën kunt verlichten ....

  Weet dat puffen belangrijk is, maar samen bevallen nog meer!

  Dat je partner je helpt met ademhalingstechnieken (en deze ook zelf beheerst!) is van onschatbare waarde. Maar jullie zullen ook afspraken maken over waar jouw grens ligt, wat jullie wensen zijn en wanneer je partner als spreekbuis voor je zal optreden.
  Er is maar één persoon die ’t best kan inschatten hoe het met jou gaat, en laat dat nou net je partner zijn...!

  Verschillende cursussen Samen Bevallen

  Minicursus

  Vier bijeenkomsten van 2 uur: snelle voorbereiding, flink tempo, hands-on, kleine groepen, speciaal voor mensen met een volle agenda.

  Herhalingscursus

  Twee tot vijf bijeenkomsten van 2 uur: een verkorte opfriscursus voor ouders die van een tweede of volgend kind in verwachting zijn.

  English spoken

  Samen Bevallen (‘Birthing Together’) offers you an English spoken private course during which we’ll help you prepare for the birth of your baby in an informative and practical way.

  Complete cursus

  Acht bijeenkomsten van 2 uur, onze meest uitgebreide cursus: veel aandacht voor de zwangerschap en aanstaande geboorte, veel ruimte om te oefenen.

  Privécursus

  Drie bijeenkomsten van 2 uur, exclusieve aandacht voor jullie samen: als een groepscursus moeilijk te plannen is of als jullie gewoon liever met z’n tweeën willen zijn.

  Weekendcursus

  Van vrijdagavond tot zondagmiddag, heerlijk een ontspannen weekendje samen weg én cursus krijgen: ideaal voor stellen die de avondcursus niet kunnen volgen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard