1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Yousra Jaddour

  BevallingHerstelFietsen na de bevalling

  Fietsen na de bevalling: vanaf wanneer een goed idee?

  ZP® - Magazine

  , 12 juli 2022 19:45Laatste update op: 26 september 2022 21:43

  Fietsen na de bevalling: veel vrouwen willen er niet meteen aan denken. Alles voelt daaronder nog beurs, en je kunt je vast niet voorstellen dat je binnenkort weer op een zadel zit. Toch komt het juiste moment wel weer. Vanaf wanneer kun je weer gaan fietsen na de bevalling?

  Wanneer weer fietsen na het bevallen?

  Wanneer het weer kan, is afhankelijk van de staat van je vagina. Meestal kan het na 3-4 weken weer veilig, maar wel op een laag tempo en korte afstanden. Voelt het voor jou echter na 4 weken nog te zwaar, wacht er dan nog vooral even mee. Het kan langer duren met hechtingen of na het uitscheuren om comfortabel op een zadel te zitten. Die extra druk en spanning van het fietsen kan het herstel namelijk langer laten verlopen.

  Vanaf 6 weken kun je in principe weer gaan sporten, en dus ook weer dagelijks iets langere stukjes gaan fietsen. Bespreek vooral met je verloskundige hoe je je voelt en of je er klaar voor bent.

  Fietsen na een keizersnede

  Voor vrouwen die een keizersnede hebben gehad kan het nog iets langer duren voordat zij comfortabel op een fiets kunnen zitten. Inspanning is namelijk niet goed voor het herstel van de buikwond. De meeste vrouwen kunnen na een keizersnede weer na 8 tot 10 weken sporten en rustig fietsen.

  Begin je weer met fietsen na de bevalling? Houd het tempo dan laag, maak korte afstanden en zorg voor een zachter zadel of een kussentje. Voelt het bij het opstappen al te pijnlijk aan? Dan is het beter om het na een weekje weer te proberen.

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursusportaal

   • Community

   • Dashboard