1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Baby van ruim 6,6 kilogram geboren in Australië

  Gepubliceerd op: 3-19-2020Bewerkt op: 3-19-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-19-2020Bewerkt op: 3-19-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Ze wordt ‘de grootste baby ooit’ genoemd van de Australische staat Victoria: de pasgeboren Willow. Het meisje woog tijdens de geboorte ruim 6,6 kilogram.

  Natuurlijke bevalling

  Een niet onbelangrijk detail: baby Willow kwam via een natuurlijke bevalling ter wereld. Deze zal niet gemakkelijk zijn geweest, baby’s wegen namelijk normaal gesproken gemiddeld tussen de 2,5 en 4,5 kilogram. Dit wordt ook beaamd door de moeder van Willow, “Ik dacht: oh noooo!”

  Grootste baby ooit in Victoria

  De Australische nieuwszender 7News claimt dat baby Willow de grootste baby ooit is die in de staat Victoria geboren is. Voor Willow’s moeder kwam het niet als een verrassing. “Het zit in de familie. Mijn eerste kindje woog 5,6 kilogram.” Zelf ziet ze er ook wel de humor van in: “Ze kan misschien wel dezelfde maat luiers dragen als haar zus”, grapt ze.

  ’Vergelijkbaar met een baby van 3-5 maanden’

  Baby Willow draagt met haar 6,6 kilogram al kleding die een baby normaal past draagt wanneer ze 3-5 maanden oud is. Ben je benieuwd welke maat baby’s normaal gesproken dragen per fase? Bekijk dan onze maattabel voor baby’s.

  Grote baby’s wereldwijd

  Het gebeurt niet iedere dag, maar er zijn inmiddels al best veel grote baby’s op de wereld gezet. Zo werd er kortgeleden nog in IJsland een baby van 6 kilogram geboren. Maar ook in Nederland is het geen uniek verschijnsel. Zo beviel de Nederlandse Sambrina van een zoontje van ruim 6185 gram. De zwaarste baby die ooit geboren werd is in 1955 op de wereld gezet. De Italiaanse Carmelina Fedele beviel van een zoon met het geboortegewicht van ruim 10,2 kilogram.

  Steeds vaker zwaardere baby’s, hoe komt het?

  Zware baby’s zien we nu vaker dan vroeger en dat is volgens deskundigen niet zo gek. Vrouwen zijn nu, vergeleken met vroeger, een stuk zwaarder. Dit verhoogt de kans op zwangerschapssuiker, hierdoor kunnen baby’s zwaarder zijn tijdens de geboorte. Het is daarom belangrijk om het ‘eten voor twee’ niet al te serieus te nemen, al wil je soms toch even toegeven aan je zwangerschapscravings. En dat kan, zo lang de balans goed is en je niet teveel suiker en vetten binnenkrijgt.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard