1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Bevalling en kraamtijd in een kraamhotel

    Gepubliceerd op: 12-10-2020Bewerkt op: 12-20-2021
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-10-2020Bewerkt op: 12-20-2021
    Geschreven door: ZP® - Magazine
    Als je graag je bevalling en je kraamtijd buitenshuis wilt doorbrengen, dan kan dat in een kraamhotel. Hier kun je niet alleen bevallen, maar word je ook de volledige kraamweek verzorgd. Ideaal als je in een huiselijke sfeer wilt bevallen, en daarna verzorgd wilt worden met medische zorg binnen handbereik.

    Wat is een kraamhotel?

    Als je liever niet in een verloskamer in het ziekenhuis wilt bevallen, maar ook niet thuis, dan kan een bevalling en een kraamtijd in een kraamhotel een oplossing zijn. Een bevalling in een kraamhotel is in principe hetzelfde als in een geboortecentrum, met het enige verschil dat je er ook je kraamtijd kunt doorbrengen. Erg fijn als je ook na de bevalling medische hulp dichtbij wilt hebben, maar dan wel in huiselijke sferen.

    Bevalling in een kraamhotel

    In een kraamhotel combineer je de huiselijke sfeer zoals bij een thuisbevalling en de medische zorg binnen handbereik zoals bij een ziekenhuisbevalling. Je hebt in een kraamhotel je eigen badkamer en kamer, en je kunt vaak de verlichting in de kamer zelf bepalen, muziek opzetten en gebruik maken van een bevalbad. Zo voelt het eigenlijk net als in een gezellige kamer thuis, eigenlijk is het dus een verplaatste thuisbevalling. Als medische interventie nodig is, kan je echter zo naar het ziekenhuis worden verplaatst, aangezien een kraamhotel vaak deel is van een ziekenhuis of ernaast ligt. Zo’n bevalling is altijd onder begeleiding van je eigen verloskundige. Een bevalling in een kraamhotel is eigenlijk hetzelfde als in een geboortecentrum.

    Kraamtijd in een kraamhotel

    De naam verklapt het al: je kraamtijd in een kraamhotel doorbrengen is een plek waar je op alle zorg en comfort kunt rekenen. Zo kun jij je volop focussen op het hechten met je baby en je herstel. Na je bevalling kan je maximaal acht dagen in een kraamhotel blijven, waarbij je dan 24 uur per dag een team verzorgers tot je beschikking hebt voor alles wat je maar nodig hebt, dus ook ‘s nachts! Je verloskundige zal in de dagen na de bevalling ook nog komen checken of alles goed gaat met jou en baby. Ook word je geholpen bij het ontvangen van kraambezoek en met het geven van borstvoeding.

    Wel is het natuurlijk zo dat het misschien niet zo fijn is als in je eigen huis, maar daar krijg je dan wel 24-uurse zorg voor terug. Partners mogen tegen betaling ook in het kraamhotel slapen, en mogen sowieso altijd op bezoek komen. Afhankelijk van hoe lang je in het kraamhotel bent geweest, kan je ook thuis nog wat kraamzorg krijgen.

    Voordelen van bevallen en kraamtijd in een kraamhotel

    • Je hebt de voordelen van een thuisbevalling en een ziekenhuisbevalling in één
    • Het is ideaal als je wel een thuisbevalling wilt, maar je huis daar niet voor geschikt is, door bijvoorbeeld een verhuizing of doordat het een te kleine ruimte is om kraambezoek te ontvangen.
    • Je krijgt hulp bij het borstvoeden als dit nodig is
    • Je hoeft je niet druk te maken om het huishouden of visite
    • Alle zorg is welkom na een bevalling, daar kom je snel genoeg achter. Het feit dat je na de bevalling dus 24 uur per dag zorg hebt voor jezelf en je baby in een kraamhotel, is dan ook een echte luxe.
    • Als je 24 uur per dag zorg nodig hebt na de bevalling door lichamelijke omstandigheden, is een kraamhotel ideaal
    • Als je alleenstaande moeder bent en je wel wat extra steun kunt gebruiken, is een bevalling en kraamtijd in een kraamhotel ideaal.

    Kosten van een kraamhotel

    Een kraamhotel is meestal niet duurder dan 8 uur per dag kraamzorg thuis, en een kraamhotel wordt dan ook door veel verzekeraars vergoed. Wil je zeker weten dat je zorgverzekeraar een bevalling en kraamtijd in een kraamhotel volledig vergoed, neem dan hier vóór het einde van het je zorgverzekeraar onder de loep en vergelijk verschillende zorgverzekeraars met elkaar, je kunt namelijk maar een keer per jaar overstappen!

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard