1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Zwart-wit: o zo fascinerend voor je baby

  Gepubliceerd op: 5-1-2022Bewerkt op: 4-24-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-1-2022Bewerkt op: 4-24-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Tot de geboorte wordt het zicht van je baby eigenlijk niet gestimuleerd. Het is dus ook niet zo gek dat je baby helemaal wild wordt van alles wat er te zien valt buiten de buik! Je baby is dan ook de hele dag bezig te oefenen met kijken. Zwart-wit speelgoed en afbeeldingen kunnen daar een goed hulpmiddel voor zijn.

  Zwart-wit speelgoed

  Wist je dat pasgeboren baby’s nog geen kleuren kunnen zien? Tot de leeftijd van vier weken kan je baby alleen zwart-wit en grijstinten zien, en alles is wazig op een afstand van meer dan 20 centimeter. Je baby moet dus nog hard oefenen om zijn zicht volledig te ontwikkelen: dat is pas gebeurd rond de leeftijd van 11 maanden.

  Omdat alles voor je baby in zwart-wit is, zijn afbeeldingen of speeltjes in die kleuren erg interessant om naar te kijken. Voor je pasgeboren baby kun je dus prima leuke zwart-wit speeltjes aanschaffen! Spelen zal je baby er nog niet mee doen, maar je helpt hem of haar zo wel het zicht te ontwikkelen. En je baby zal er helemaal gefascineerd door zijn!

  Geschikt zwart-wit speelgoed is bijvoorbeeld:

  Contrasten

  Eigenlijk gaat het hem om de contrasten van zwart-wit speelgoed. Tientallen jaren onderzoek heeft aangetoond dat het kijken naar afbeeldingen met hoge contrasten in kleuren de ontwikkeling van neurale netwerken van je baby bevordert.

  Rond de leeftijd van vier weken zal je baby ook langzaam de kleur rood kunnen zien. Zwart-wit speelgoed of speelgoed met andere sterke contrasten zijn echter nog steeds erg interessant voor je baby: de meeste baby’s tonen er nog vol interesse in tot een leeftijd van ongeveer drie maanden.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard