1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Waarom is het woordje vaker 'papa' dan 'mama'?

  Gepubliceerd op: 2-8-2024Bewerkt op: 2-8-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-8-2024Bewerkt op: 2-8-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Wist je dat het eerste woordje van een baby veel vaker 'papa' dan 'mama' is? Veel mama's hopen er misschien op dat de baby toch wel eerst mama zal zeggen, maar toch is dit vaak niet zo! Geen zorgen, het is heus niet omdat de baby meer van je partner houdt dan van jou. Waarom is het eerste woordje vaak 'papa'?

  Eerste woordje 'papa'

  Sommige ouders maken er echt een wedstrijdje van: zegt de baby eerst 'papa' of 'mama'? Natuurlijk niet op een al te serieuze manier, het is gewoon leuk om hierover te speculeren natuurlijk. En het eerste woordje is uiteraard een enorme mijlpaal! We kunnen je alvast vertellen dat baby's in de praktijk vaker eerst 'papa' onder de knie krijgen. Maar of dat betekent dat je baby een voorkeur heeft voor zijn vader? Dat valt best mee!

  Verklaring eerder 'papa' zeggen

  Het is heel makkelijk te verklaren waarom je baby eerder zijn vader roept. Het woordje 'papa' heeft namelijk in de meeste talen makkelijkere klanken en is daarom makkelijker uit te spreken voor je baby. Woordjes met 'puh' zijn makkelijker en 'mama' is nét iets moeilijker, dus zie het zeker niet als een afwijzing.

  Daarnaast voelen veel baby's niet de behoefte om hun moeder te roepen, mits mama meer bij de baby is dan papa. Na 9 maanden in je buik te hebben gezeten en je nu altijd om zich heen te hebben, weten baby's dat mama eigenlijk altijd in de buurt is. Nog een logische redenen om eerder 'papa' te zeggen. Na 'papa' volgen vaak woordjes als 'dada', 'bah' of 'bal'. Even geduld mama's, jullie zijn binnenkort ook aan de beurt!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard