1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Help, mijn baby huilt!

  Gepubliceerd op: 21 juni 2016 18:28Bewerkt op: 16 juni 2022 22:50
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 21 juni 2016 18:28Bewerkt op: 16 juni 2022 22:50
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Honger

  In de eerste maanden is je baby afhankelijk van jou om te kunnen overleven. En het enige middel dat hij heeft om je duidelijk te maken dat hij wat nodig heeft, is huilen. Toch zijn er nog andere tekenen van honger die je kan waarnemen nog voordat het huilen begint, zoals zeuren, onrustig worden, de handen in de mond stoppen en het hoofd in jouw richting draaien als je over zijn wang aait.

  Hoe beter je je baby leert kennen, hoe gemakkelijker het zal worden om deze signalen te herkennen. Lees hier meer over borstvoeding en kunstvoeding

  Een vieze luier

  Sommige baby’s kunnen nauwelijks verdragen dat er wat in de luier zit, andere baby’s zitten er niet zo mee. Maar het is wel iets wat je snel even kan checken en gemakkelijk kan verhelpen.

  Verveling

  Zodra je baby enkele weken oud is, zal hij of zij de wereld willen zien en ontdekken. En dat kan wel eens vermoeiend zijn voor jou. Misschien is het goed om je baby te dragen in een draagzak zodat hij goed kan rondkijken. Ga ook indien mogelijk buiten naar het park bijvoorbeeld of op stap met andere mensen met kinderen.

  Te veel stimulatie

  Niet alle baby’s zijn hetzelfde. Net zoals er baby’s zijn die constant stimulatie nodig hebben, zijn er ook baby’s die tijd nodig hebben om de opgedane ervaringen te verwerkingen. Deze baby’s zullen blij zijn met een moment op zichzelf of heel dicht bij jou. De wereld kan wel eens overweldigend zijn, zeker als je gedurende enkele uren van de ene schoot naar de andere bent gegaan.

  Pijn of ziekte

  Een baby kan ergens pijn hebben maar kan dit niet vertellen. Ook ziek worden kan behoorlijk lastig zijn. Met een huilende baby krijg je vaak gratis advies van alle mensen rond je en dat kan verwarrend zijn.

  Volg hierbij altijd je gevoel. Als moeder weet je vaak dat er ‘iets’ niet in orde is, wat anderen ook zeggen. Roep tijdig de hulp in van een deskundige. Je kan beter te vroeg reageren dan te laat.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard