Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

BabyVanaf augustus negen weken ouderschapsverlof tegen 70 procent van loon

Vanaf augustus negen weken ouderschapsverlof tegen 70 procent van loon

ZP® - Magazine

, 9 maart 2022 16:29Laatste update op: 9 maart 2022 16:29

Goed nieuws voor de aanstaande ouders: vanaf augustus gaat het betaald ouderschapsverlof omhoog van 50 procent naar 70 procent van het dagloon. Deze verhoging gaat vanaf 2 augustus in.

Betaald ouderschapsverlof

Het nieuws over de verhoogde uitkering tijdens het ouderschapsverlof maakte minister van Sociale Zaken Karien van Gennip bekend aan de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel werd dinsdag 8 maart bekendgemaakt, en de verhoging gaat vanaf 2 augustus 2022 in.

Hiermee hoop het kabinet de drempel te verlagen om ouderschapsverlof op te nemen onder de partners van de moeders. Van Gennip benadrukt dat het jonge vaders en ouders zal helpen meer betrokken te zijn bij het opgroeien van hun kind en de babytijd. Zo kunnen ook ouders in deze nieuwe periode samen bewust keuzes maken over de verdeling tussen werk en privé.

In totaal 26 weken ouderschapsverlof

Ouders kunnen de negen weken betaald ouderschapsverlof opnemen in het eerste levensjaar van het kind. In totaal zijn er 26 weken ouderschapsverlof waar ouders recht op hebben in de eerste zeven jaar van het kind. In het geval dat niet alle negen weken betaald verlof worden opgenomen in het eerste jaar, dan kunnen die worden toegevoegd aan de resterende 17 weken ouderschapsverlof. Die weken zijn echter onbetaald.

Deze nieuwe regeling past in de agenda van het kabinet om te werken aan gendergelijkheid op de arbeidsmarkt. Daar horen ook het bestrijden van loonverschillen, royalere kinderopvanregeling en een betere representatie bij topbedrijven bij.

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Feed

    • Mijn week

    • Cursussen

    • Community

    • Dashboard