Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

BabyTips om de perfecte voedingsbeha te kopen

Tips om de perfecte voedingsbeha te kopen

ZP® - Magazine

, 30 September 2021 15:45Laatste update op: 19 October 2021 20:00

Tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoeding verandert er een hoop aan je borsten. Ten eerste worden ze waarschijnlijk flink groter, en tijdens de borstvoeding is het belangrijk dat je baby gemakkelijk bij de borst kan. Dan kan een voedingsbeha niet missen! Lees hier waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een voedingsbh.

Wat is een voedingsbh precies?

Je gebruikt een voedingsbeha speciaal om borstvoeding te geven. Dat is met zo’n bh extra makkelijk, want je kunt de cups van de bh’s zo losklikken met de clipjes bij de bandjes: zo is je borst bereikbaar voor je baby zonder dat je de hele bh uit hoeft te doen. Op deze manier kun je ook gemakkelijk melk afkolven.

Het fijne van een voedingsbh is dat je je kindje gemakkelijk en snel aan kunt leggen en voeden, wat met een normale bh veel lastiger is. Ook zijn de voedingsbh’s vaak comfortabel en zacht, en bieden ze ook de nodige steun voor je groeiende borsten. Een item dat dus echt niet mag missen in je kast als nieuwe moeder!

Soorten borstvoedingsbeha's

Je hebt verschillende voedingsbh’s, variërend in design en gebruik. De beste manier om erachter te komen welke jij het fijnst vindt, is door al bij het kopen van de bh’s te passen en te kijken welke het beste bij jou past.

Zo heb je bijvoorbeeld de klassieke voedingsbh met beugelwat de meeste steun geeft onder je borsten. Fijn als je borsten flink zijn gegroeid. Zo’n bh is trouwens minder fijn in de kraamweek, wanneer je waarschijnlijk stuwing zal krijgen. Dan kan de beugel een beetje gaan knellen, en kan je beter gaan voor eentje zonder beugel.

Je kunt ook nog kiezen tussen een voorgevormdeof niet voorgevormde voedingsbh. Die eerste optie is vooral fijn voor moeders met grote borsten, of als je wil dat de bh niet zichtbaar is onder een strak t-shirt. Niet-voorgevormde voedingsbh’s zijn dan weer fijn voor extra comfort en zelfs om mee te slapen.

Daarnaast heb je ook nog voedingsbh’s waarvan je de cups als het ware open trekt naar de zijkanten. Deze varianten zijn erg comfortabel en lijken een beetje op een sportbh. Ook erg fijn om in te slapen!

Wanneer koop je een voedingsbh?

Je zult een voedingsbh al direct na de bevalling nodig hebben als je borstvoeding geeft. Daarom is het goed om in ieder geval van tevoren al één voedingsbh te kopen, die goed te verstellen is. Doe dit het liefste in de laatste maand van je zwangerschap. Je weet namelijk nog niet hoe groot je borsten zullen zijn na de bevalling! Het beste is dus de andere bh’s te kopen na de bevalling, als je weet wat de nieuwe maat van je borsten is.

Voedingsbh ‘s nachts gebruiken

Misschien moet je er nu niet aan denken ‘s nachts een voedingsbeha te gebruiken, maar waarschijnlijk zul je er wel een gaan gebruiken tijdens de borstvoeding. Je borsten kunnen namelijk op ieder moment erg gaan lekken, waarvoor je zoogcompressen nodig hebt: en die stop je in je voedingsbh. En natuurlijk is een voedingsbh ‘s nachts handig om je baby te voeden!

Tips bij het kopen voedingsbeha’s

  • Let op het materiaal van de bh. Het liefste koop je een bh voor een zachte stof van katoen, zonder kant en andere materialen die je tepels of borsten kunnen irriteren of laten jeuken.
  • Koop de bh op de grootste haakjes. Dat betekent dat je de bh past met de verste haakjes. Na de bevalling zal je ribbenkast namelijk weer gaan krimpen, waardoor je daarna de dichtere haakjes kunt gebruiken.
  • Sla meerdere voedingsbeha’s in. Met minimaal drie voedingsbh’s zit je waarschijnlijk goed, want ze zullen vaak in de wasmand te vinden zijn.
  • Gebruik zoogcompressen tijdens het passen. Je zult maar net zien dat terwijl je past en aan borstvoeding denkt, je borsten gaan lekken! En met zoogcompressen weet je ook gelijk dat je bh op die manier goed past.
  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard