1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    6x slaaptips voor vermoeide ouders

    Gepubliceerd op: 2-23-2023Bewerkt op: 11-25-2023
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-23-2023Bewerkt op: 11-25-2023
    Geschreven door: ZP® - Magazine
    Slapen met een pasgeboren of jonge baby's is een verhaal apart. Veel ouders vinden het slaapgebrek met een baby één van de moeilijkste gedeeltes van het ouderschap. Aan je nodige uurtjes slaap komen leek nog nooit zo moeilijk. Hier volgen wat slaaptips voor ouders die graag even willen bijtukken!

    Slaaptekort onder ouders: een veelvoorkomend probleem!

    Als kersverse ouder kun je al snel merken dat slapeloze nachten een bekend verschijnsel zijn. Het is geen geheim dat slaaptekort onder ouders een veelvoorkomend probleem is. Het hebben van een baby kan namelijk een grote impact hebben op je slaap en daarmee op je dagelijks leven. In dit artikel geven we tips over hoe je als ouder beter kunt slapen met een pasgeboren of jonge baby.

    Hoe slaaptekort met een baby impact kan hebben op je leven

    Slaap is ontzettend belangrijk voor je lichaam en geest, vooral als ouder. Slaaptekort kan leiden tot fysieke en mentale gezondheidsproblemen, zoals een verminderd immuunsysteem, depressie, angst en zelfs hartproblemen. Daarnaast kan het hebben van slaapgebrek bijdragen aan verminderde concentratie en productiviteit, wat kan leiden tot problemen op het werk en in relaties. Op de korte termijn is slaapgebrek ook een veelvoorkomend probleem onder ouders. Een baby kan de hele nacht wakker zijn en huilen, waardoor ouders vaak slechts enkele uren per nacht slapen: niet bepaald goed voor je gemoedstoestand. Het gebrek aan slaap kan leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid, stress en angst.

    Slaaptips voor ouders met een pasgeboren of jonge baby

    Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om beter te slapen met een pasgeboren of jonge baby. Hieronder hebben we enkele tips op een rijtje gezet.

    • Zorg voor een comfortabele slaapomgeving: Een comfortabele slaapomgeving is belangrijk voor een goede nachtrust, zowel voor ouders als voor baby's. Zorg ervoor dat de slaapkamer van de baby koel, donker en stil is, en dat het matras van de wieg of ledikant stevig en veilig is. Investeer in een goed matras en kies beddengoed van natuurlijke materialen om het risico op allergieën en oververhitting te verminderen.
    • Probeer te slapen wanneer je baby slaapt: Een van de beste manieren om slaapgebrek te verminderen is door te proberen te slapen wanneer je baby slaapt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om tijdens de slaap van je baby andere dingen te doen, zoals schoonmaken of werken, kan dit je slaapgebrek verergeren. Probeer in plaats daarvan de tijd te gebruiken om te rusten en te slapen, zelfs als dit maar voor een korte periode is.
    • Maak gebruik van hulpmiddelen: Er zijn verschillende hulpmiddelen die ouders kunnen helpen om beter te slapen met een baby in huis. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van oordopjes om het geluid van huilende baby's te verminderen, of investeer in een goede witte ruis machine om achtergrondgeluiden te dempen en je te helpen in slaap te vallen.
    • Verdeel taken met je partner: Als je een partner hebt, overweeg dan om taken te verdelen om de druk te verminderen. Bijvoorbeeld, als jij 's nachts de voedingen doet, kan je partner de ochtendverschoonbeurt op zich nemen. Het verdelen van taken kan zorgen voor meer rust en een betere nachtrust voor beide ouders.
    • Neem een powernap: Als je overdag moe bent, overweeg dan om een powernap te nemen. Een powernap van 20-30 minuten kan al genoeg zijn om je energie te herstellen en je humeur te verbeteren. Zorg er wel voor dat je niet te lang slaapt, anders kan dit leiden tot problemen met in slaap vallen 's nachts.
    • Vraag om hulp: Het is belangrijk om hulp te vragen als je merkt dat het slaapgebrek te veel wordt. Vraag familieleden of vrienden om hulp bij het verzorgen van je baby, zodat je een paar uur kunt slapen. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan om een professionele oppas of nachtzuster in te huren om je te helpen.

    Deel jouw ervaringen en vind steun in onze communities

    We geloven in de kracht van gemeenschap en het delen van ervaringen. Hier moedigen we je aan om je eigen ervaringen en tips te delen en deel te nemen aan onze actieve community van zwangere vrouwen en ouders. Samen kunnen jullie elkaar ondersteunen en vragen beantwoorden met betrekking tot de voorbereiding op de babytijd.

    • group-image
      10 maanden geleden

      Slapende schatjes

      22 leden

    Met deze baby slaapcursus slaapt jouw baby als een roos.

    • Slaapcursus (6 maanden tot 5 jaar)
      39.9517 video’s

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard