1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kinderen weer naar school: 4 tips voor een fijne ochtendroutine

  Gepubliceerd op: 8-20-2020Bewerkt op: 4-18-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-20-2020Bewerkt op: 4-18-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  De kids mogen weer naar school! Dat is altijd even wennen, maar een goede ochtendroutine kan hierbij helpen! Misschien is het de eerste keer dat je kindje naar de basisschool gaat, dan is het al helemaal spannend voor zowel ouders als kind, vooral in deze coronatijd. Een fijne ochtendroutine kan je kindje helpen in het schoolritme te komen!

  Tips voor een ochtendroutine met je kindje

  We weten allemaal dat een vaste routine voor je kindje vaak goed werkt, en het is ook fijn voor jezelf. Nu je kindje weer naar school mag, moeten jullie misschien weer even een nieuwe routine vinden samen. Dat is de moeite waard, want een goed georganiseerde ochtendroutine en een goede start van de dag kan je kindje helpen bij het wennen aan het schoolleven. Maar hoe krijg je een fijne routine met je kindje? Deze tips kunnen helpen!

  Ochtendroutine voor school

  1. Word wakker voordat je kinderen wakker worden

  Ook al bereid je misschien in de avond al zoveel mogelijk voor, in de ochtend moet er ook altijd nog genoeg gebeuren. Zo zal je waarschijnlijk jezelf klaar moeten maken en even wat tijd willen pakken voor jezelf. Erg belangrijk, want dan kan je relaxed aan de dag beginnen als je kinderen wakker worden. Een halfuurtje voordat je kinderen wakker worden om naar school te gaan doet wonderen!

  1. Voldoende slaap

  In de vakantie wordt er waarschijnlijk soepeler omgegaan met bedtijden, maar nu je kindje weer naar school gaat is het belangrijk dat hij of zij consistent voldoende slaap pakt. Je kindje moet immers iedere dag vroeg op. Dus, op tijd naar bed, dan wordt het ‘s ochtends ook allemaal een stuk makkelijker!

  1. Probeer ‘s avonds zo veel mogelijk voor te bereiden

  Als je kinderen al op bed liggen, is dat het ideale moment voor jou om alvast het een ander klaar te leggen en voor te bereiden voor de volgende schooldag. Kleding kun je vast klaarleggen, de broodtrommels en alles wat je kleine maar mee moet nemen naar school. Dat scheelt weer wat tijd ‘s ochtends!

  1. Maak een schema voor je kinderen

  Een planning met je kinderen maken van hoe de ochtend eruit gaat zien, kan helpen wat meer structuur en regelmaat te creëren op de ochtenden voor school. Denk hierbij aan alles wat ze moeten doen: opstaan, aankleden, tanden poetsen, tas meenemen etc.

  Hoe creër jij een ochtendroutine voor je kinderen wanneer zij naar de basisschool gaan?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard