1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Waarom is een rechtsbijstandverzekering zo belangrijk voor je gezin?

  Gepubliceerd op: 8-14-2023Bewerkt op: 1-15-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-14-2023Bewerkt op: 1-15-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Certius Financieel Advies
  Het leven zit vol verrassingen en ze zijn niet allemaal aangenaam. Juridische problemen kunnen plotseling opduiken, en als ze dat doen, kan het enorm veel stress en financiële last veroorzaken. Een rechtsbijstandverzekering kan je hierbij helpen, erg belangrijk als je een gezin hebt dat financieel op je rekent.

  Wat is een rechtsbijstandverzekering?

  Een rechtsbijstandverzekering is een soort verzekering die de kosten dekt voor juridisch advies en bijstand in verschillende situaties, zoals geschillen met je werkgever, problemen met een aankoop, of conflicten met je buren. Het geeft je de zekerheid dat je hulp kunt krijgen als je in een juridisch conflict verzeild raakt.

  Waarom is het handig om een rechtsbijstandverzekering te hebben als je zwanger bent of een jong gezin hebt?

  Als je een gezin sticht, neem je veel verantwoordelijkheden op je. Je moet ervoor zorgen dat je je rechten kent en dat je in staat bent om ze te verdedigen. Een rechtsbijstandverzekering kan je hierbij helpen. Of je nu een geschil hebt over een kinderwagen die je online hebt gekocht of problemen op je werk vanwege zwangerschapsdiscriminatie, je rechtsbijstandverzekering staat voor je klaar.

  Waar moet je op letten qua dekkingen?

  Bij het kiezen van een rechtsbijstandverzekering is het belangrijk om te kijken naar wat de polis dekt. Sommige polissen bieden bijvoorbeeld dekking voor juridische conflicten op het werk, terwijl andere ook geschillen met betrekking tot je woning dekken. Zorg ervoor dat de dekking past bij jouw specifieke behoeften. Sommige rechtsbijstandverzekeringen hebben een wachttijd voordat je aanspraak kunt maken op de dekking. Het is belangrijk om dit te controleren voordat je een polis afsluit.

  Het kiezen van een rechtsbijstandverzekering is een belangrijk onderdeel van het beschermen van je rechten en die van je gezin. Neem de tijd om verschillende aanbieders te vergelijken, de voorwaarden goed te lezen en een polis te kiezen die past bij jouw unieke situatie. Kom je er niet uit, laat je dan adviseren door de verzekeringsspecialist. Hij geeft antwoorden op je vragen.

  Wist je dat?

  • Je bij veel rechtsbijstandverzekeringen (tot een gemaximeerd gedrag) gebruik kunt maken van een jurist of advocaat die je zelf uitkiest?
  • Je rechtsbijstand kan gebruiken om schade te claimen bij een tegenpartij?
  • Je een module hebt voor mediation die je kan inschakelen ter voorkoming van een echtscheiding of bemiddeling bij een echtscheiding?

  Tip: Dankzij onze samenwerking met Certius kan je een gratis verzekerings-check krijgen als je wil. Dan bekijken ze of je dekkingen goed staan, je nog verzekeringen mist die handig zijn en of je ergens anders goedkoper verzekerd kan zijn. Wil je hier graag meer over weten? Vul dan onderstaande formulier in.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard