1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Bescherm wat je lief is met een inboedelverzekering

  Gepubliceerd op: 8-14-2023Bewerkt op: 8-15-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-14-2023Bewerkt op: 8-15-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Certius Financieel Advies
  Als er een baby op komst is, maak je je huis klaar voor de nieuwe bewoner. Een hele spannende nieuwe situatie. Met de nieuwe bewoner komen er ook nieuwe spullen in huis. De babykamer wordt ingericht met wieg en commode, geschilderd, behangen, het wagenpark wordt aangevuld met kinderwagen en maxi-cosi, en natuurlijk de box en het babybadje. Dat loopt aardig in de papieren. Dit komt erbij naast jullie bestaande inrichting met andere waardevolle spullen die de moeite waard zijn. Een inboedelverzekering mag daarom echt niet missen!

  Wat is een inboedelverzekering?

  De inboedelverzekering is voor al je spullen die je in huis hebt maar die niet aan je huis vast zitten. Het beschermt je tegen de financiële gevolgen van gebeurtenissen zoals brand, storm, lekkage, diefstal en vandalisme, die je geliefde bezittingen in gevaar kunnen brengen.

  Waarom een inboedelverzekering tijdens of na je zwangerschap?

  Met de komst van een kleintje verandert er veel in je leven, ook in en om je huis. Niet alleen vul je je huis met nieuwe baby-spulletjes, maar je wilt ook dat je bestaande spullen - zoals je bank, bed en overige huisraad - goed verzekerd zijn. Maar denk ook aan je geliefde boekencollectie, verzameling en eventuele erfstukken. Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je je spullen weer kan vervangen wanneer ze verloren gaan. In deze hectische tijd kan je dat rust geven om te genieten van je nieuwe gezinsleven.

  Waar moet je op letten qua dekkingen?

  Bij het kiezen van een inboedelverzekering is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke situatie. Heb je veel waardevolle spullen in huis, of misschien zelfs een exclusieve verzameling? Zorg er dan voor dat je een polis kiest die dit ook dekt. Met een kleintje op komst, is het een goed idee om te checken of schade veroorzaakt door bijvoorbeeld rondvliegend speelgoed ook gedekt is! Kies voor een all-risk polis waarbij vallen en stoten ook verzekerd zijn. Het zal niet de eerste keer zijn dat een I-phone door de baby van de tafel wordt gegrepen en op de plavuizen terechtkomt.

  Tips voor het kiezen van een inboedelverzekering

  Jonge gezinnen beginnen vaak ook aan een hond of kat, maar huisdieren zijn een risico voor een verzekeraar. De meeste verzekeraars vergoeden daarom meestal niet de schade aan de inboedel als het is veroorzaakt door huisdieren. Ook je mobiele apparatuur is niet standaard meeverzekerd op je inboedel. Dus sluit daarvoor een aanvullende polis af. Denk daarbij aan je telefoon, laptop of tablet. Kinderen zijn er dol op.

  Wijkt je inboedel af van een doorsnee gezin, dan is dat misschien beperkt verzekerd. Heb je een waardevolle verzameling of erfstuk, zorg dan dat je dat goed registreert. Als het verloren is gegaan door brand of waterschade moet je wel kunnen aantonen dat je verzameling of erfstuk die waarde had. Het is niet iets waar je misschien aan denkt als je de spullen voor baby aanschaft, maar bewaar de aankoop bonnetjes en facturen, betaal het liefst niet contant. Zo heb je altijd een bewijsstuk als je de schade moet claimen bij de verzekeraar.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard