1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Poepvlekken verwijderen van je baby: zo lukt het

  Gepubliceerd op: 7-28-2022Bewerkt op: 7-28-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-28-2022Bewerkt op: 7-28-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Iedere ouder baalt als het kledingstuk met een nog zichtbare poepvlek uit de wasmachine komt. Het is dan wel schoon, maar je gaat er liever niet meer de deur mee uit met je baby. Zo kun je poepvlekken verwijderen uit de kleding van je baby, en uit je vloer.

  Poepvlek in babykleding: zo krijg je het eruit

  Je bent niet de enige ouder als je baby regelmatig zijn luier vol spuit en daarmee ook zijn nieuwe rompertje en broekje meeneemt. Die poepvlekken in je baby’s kleding zijn bepaald geen pretje! Op deze manieren kun je ze er tóch uit krijgen:

  1. Weken en wassen op 60 graden

  Na het uitspoelen zou het helpen het kledingstuk met de poepvlek eerst een nachtje te laten weken in water met wasmiddel, en de dag erna te wassen op 60 graden in de wasmachine

  1. Ossengal en biotex

  ALs de vlek wat hardnekkiger is, kun je de vlek bewerken met ossengal of biotex groen. Hiermee laat je het kledingstuk een nacht weken, waarna je het op 40 tot 60 graden wast de volgende dag

  1. Soda

  Als vervanger voor een vlekkenverwijderaar kun je ook prima soda gebruiken. Laat het kledingstuk een nachtje weten in lauwwarm water met soda, en neem het de volgende dag mee in de wasmachine.

  1. Meteen uitspoelen

  Gewoon metéén na de spuitluier de poep uit het kledingstuk spoelen met koud water, is de beste manier om een permanente poepvlek te voorkomen. Meteen na het ongelukje even naar de kraan het goedje spoelen met was wasmiddel, en daarna meteen in de wasmachine.

  Vloeren en tapijten met poepvlekken

  Die poepvlekken van je baby kunnen ook op de vloer of het tapijt terechtkomen, en dat is vooral geen uitzondering als je met zindelijkheidstraining bezig bent en je kindje regelmatig zonder luier rondloopt.

  Op een harde vloer als laminaat of tegels is het niet moeilijk om de poep te verwijderen, maar het moet wel op een hygiënische manier gebeuren. Doe dat met een zakje om je hand, een stuk keukenrol of handschoen om het goedje op te rapen en in de wc te gooien. Vochtige doekjes kunnen daarna de vloer schoon achterlaten. Gebruik Dettol om de vloer te desinfecteren.

  Op een vloerkleed of tapijt is het iets lastiger. Schraap eerst de poep van het tapijt af met een mes of ander voorwerp om te schrapen, en haal de restanten weg met een droge papieren doek. Daarna kun je aan de slag met een kopje koud water en twee eetlepels wasmiddel met enzymen. Maak hier een doek vochtig mee, en dep het in de vlek tot het schoon is. Witte verdunde azijn kun je vervolgens gebruiken om te poepvlek op het vloerkleed te ontsmetten.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard