1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyOpvoedenSlaaptrainer voor je kindje hierom is het handig

  Slaaptrainer voor je kindje? Hierom is het handig

  ZP® - Magazine

  , 27 oktober 2021 20:33Laatste update op: 27 oktober 2021 20:35

  Een kind dat nooit meer te vroeg uit zijn bed komt: het klinkt misschien als een droom, maar met een slaaptrainer wordt het een stuk gemakkelijker. Ontzettend fijn als je peuter nog geneigd is véél te vroeg jullie wakker te maken. Lees hier alles over de verschillende slaaptrainers, en waar je ze kunt kopen.

  Wat is een slaaptrainer of kinderwekker?

  Een slaaptrainer, ook wel een kinderwekker genoemd, kan je peuter helpen te begrijpen wanneer het tijd is om wakker te worden. Zo kun jij in je bed blijven liggen en hoef je je kind niet te vertellen dat het nog geen tijd is om wakker te worden: dat doet de slaaptrainer voor je!

  Het apparaatje laat je kind zien wanneer het uit bed mag komen, of zal je kindje wekken wanneer het tijd is om wakker te worden. De slaaptrainer is meestal een klok in de vorm van een leuk figuurtje met een lampje en verschillende geluidjes voor de wekker.

  Waarom een slaaptrainer?

  Jonge kinderen hebben vaak nog niet zo’n goed besef van tijd als wij volwassenen. Daarom werkt het voor hen vaak zo, dat als het licht is of als ze zich uitgerust voelen, ze meteen de dag willen beginnen. Maar dat is soms extreem vroeg, vooral in de zomer. Met een kinderwekker of slaaptrainer leert je kindje op een vaste, schappelijke tijd uit bed te komen, wat voor jullie als ouders wel zo fijn is.

  Vanaf wanneer een slaaptrainer?

  Voor baby’s is een slaaptrainer (helaas) nog niet geschikt. Je kindje heeft er pas wat aan wanneer je kindje verbanden kan leggen, en de meeste peuters kunnen dat vanaf 2 jaar. Denk hierbij aan het verband kunnen leggen tussen lampje uit betekent in bed blijven en oogjes dicht houden.

  Voor een kindje jonger dan 2 jaar is een kinderwekker of slaaptrainer nog wat moeilijker te gebruiken, want je kleine zal dan nog niet goed begrijpen wat er precies van hem wordt verwacht. Je kunt het echter altijd voor die leeftijd proberen, maar push je kind dan niet als het niet gelijk wilt slagen.

  Verschillende slaaptrainers

  Er zijn slaaptrainers met vele verschillende kleuren, vormen en geluiden te koop. Wat ze allemaal hebben, is een klok en een figuurtje dat de ogen dicht of open heeft. Sommige kinderwekkers hebben daarbij een lampje dat aangaat in een bepaalde kleur samen met de oogjes die opengaan op een bepaald tijdstip. Vele hebben ook muziekjes die je kunt instellen als wekker. Zoals deze Luvion Pinguïn slaaptrainer, of deze slaaptrainer van Alectoin de vorm van een aapje.

  Gebruik slaaptrainer

  Hier wat tips om de slaaptrainer op de juiste manier te gebruiken:

  • Betrek je kindje bij het installeren van de slaaptrainer. Leg hem uit waarvoor het is en hoe het werkt: zolang het lampje nog uit is en het figuurtje zijn ogen dicht heeft, is het nog tijd om te slapen en mag je niet uit bed komen.
  • Als je kindje toch vroeger wakker wordt en uit bed probeert te komen, ga dan even naar zijn kamertje toe en vertel hem dat het nog nacht is. Houd de lichten uit en geef je kleine een knuffel of kus, en leg hem terug in zijn bedje. Leg uit dat hij wakker mag worden wanneer het figuurtje zijn ogen open heeft en het lampje of wekkertje aangaat.
  • Geef je kindje flinke complimenten als hij wakker wordt wanneer de slaaptrainer aangeeft dat dat mag. Wees uitbundig blij voor hem dat hij zo goed heeft geslapen! Beloon hem eventueel met stickers
  • Als je kindje goed uitslaapt tot het gewenste tijdstip, dan mag je de slaaptrainer gerust iedere paar nachten 10 minuten later instellen.
  • Wees ook consequent in het gebruik van de slaaptrainer. Gebruik hem elke dag zodat je kindje er snel aan went, en haal je kind niet voor het afgesproken tijdstip uit bed

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursussen

   • Community

   • Dashboard