Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

BabyOpvoedenHoe belangrijk is spelen in de eerste 3 maanden

Hoe belangrijk is spelen in de eerste drie maanden?

ZP® - Magazine

, 23 June 2016 08:24Laatste update op: 19 November 2020 21:29

In het eerste jaar van zijn of haar leven, ontwikkelt jouw baby zich razendsnel. Hij leert daarbij heel wat vaardigheden zoals omrollen, zitten, kruipen, communiceren, staan, lopen… Het spelen speelt hierbij een heel belangrijke rol.

In de eerste drie maanden nemen verzorging, slapen en eten uiteraard de meeste tijd in beslag. Toch is het belangrijk om met je baby in interactie te gaan wanneer hij of zij wakker en alert is. Deze drie spelletjes zijn niet alleen goed voor de ontwikkeling van je kind, ze zijn ook enorm leuk om te doen.

 1. Kinderliedjes zingen

Je zal misschien je geheugen even moeten opfrissen, maar dit is het moment bij uitstek om je uitgebreide repertoire aan rijmpjes en liedjes naar boven te halen. Kinderliedjes zijn vaak kort en repetitief en daarom ideaal om voor je baby te zingen.

Ga daarbij ook bepaalde bewegingen doen met je handen om het liedje uit te beelden. Of zoek naar rijmpjes waarbij je de spanning kan opbouwen naar een ultiem kietelmoment. Ook de intonatie van je stem kan heel interessant zijn voor je baby.

 1. Op het buikje liggen

Je zal al snel merken dat je baby het hoofdje kan opheffen als hij op zijn buik ligt. Als hij dit fijn vindt, kan je dit stimuleren door een gekleurde bal te laten voorbij rollen. Je kan ook zelf op je rug gaan liggen en de baby op je buik. Als hij nu zijn hoofdje opricht, ziet hij jouw vrolijke, gekke, verbaasde of lachende gezicht. Leuk toch?!

 1. Apen apen apen na

Jouw baby vindt het geweldig om naar je gezicht te kijken. Je kindje kan enorm geboeid zijn door de verschillende uitdrukkingen en bewegingen die hij of zij daar ziet. Het is ook zijn of haar manier om contact met je te maken.

Houd je baby tussen 0 en 35 cm van je gezicht. Die afstand is ideaal voor je baby om alles scherp te kunnen zien. Maak nu een heel specifieke beweging, zoals je tong uit steken. Doe het langzaam en heel nadrukkelijk. Het kan misschien even duren, maar na een tijdje ga je zien dat je baby je gaat na doen.

Heb jij nog leuke ideeën voor spelletjes met je baby? Laat het ons weten in de commentaren, zodat je anderen kunt helpen bij de ontwikkeling van hun baby.

Plaats een reactie

(0)
user-image
  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard