1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyNvwa waarschuwt voor papieren rietjes voor jonge kinderen

  NVWA waarschuwt voor papieren rietjes voor jonge kinderen

  ZP® - Magazine

  , 1 maart 2022 16:20Laatste update op: 1 maart 2022 16:20

  Papieren rietjes zijn lang niet zo onschuldig als ze lijken voor jonge kinderen volgens de NVWA. Voor het milieu zijn ze uiteraard de beste optie, maar ze kunnen ook zorgen voor verstikkingsgevaar bij jonge kinderen.

  Papieren rietjes: mogelijk gevaarlijk

  Ze zijn het nieuwe normaal: papieren rietjes. Maar niet geheel zonder risico’s voor kleintjes. de NVWA is nu een onderzoek gestart naar verstikkingsgevaar door deze rietjes. Dat is naar aanleiding van verschillende meldingen door ouders van jonge kinderen.

  Een aantal kinderen zou namelijk bijna zijn gestikt nadat ze op de papieren rietjes sabbelden. Hierdoor wordt het papier namelijk zacht, waardoor er stukjes los kunnen komen van het rietje. Die kunnen mogelijk niet goed worden ingeslikt, met verstikkingsgevaar als gevolg.

  Het gaat in totaal om drie meldingen die de NVWA heeft ontvangen. Ze roepen op om ouders met vergelijkbare ervaringen ook een melding te laten doen,om zo een beter beeld te krijgen van de omvang van het probleem.

  Kinderen tot 3 jaar

  Het advies van de NVWA luidt om kinderen tussen nul en drie jaar oud alleen papieren rietjes te laten gebruiken onder toezicht om ongelukken te voorkomen. Let er hierbij vooral op dat je kindje niet te lang op een rietje sabbelt, en dat het papieren rietje niet te zacht wordt.

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursusportaal

   • Community

   • Dashboard