1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Mag je kind vliegen met waterpokken?

  Gepubliceerd op: 8-9-2023Bewerkt op: 8-9-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-9-2023Bewerkt op: 8-9-2023
  Auteur: Maartje Scheffer
  Met de zomervakantie in volle gang en reisplannen op de agenda, kan het nieuws dat je kind getroffen is door waterpokken een flinke domper zijn. Misschien heb je namelijk al een vliegreis geboekt. Mag je kind met waterpokken dan nog wel het vliegtuig in?

  Help, waterpokken tijdens de vakantie

  Je schiet waarschijnlijk in paniek als je kind ziek wordt tijdens de vakantie. Met de waterpokken is dat al helemaal het geval, zeker als je een vakantie met het vliegtuig gepland hebt staan. De waterpokken is namelijk een erg besmettelijke ziekte, die over het hele lichaam jeukende vlekjes en blaasjes veroorzaakt, soms met koorts. Mag je dan nog wel vliegen met je kind?

  Mag je vliegen met waterpokken?

  Waterpokken is extreem besmettelijk en een erg vervelende ziekte. Daarom kan je niet vliegen met een kind met waterpokken. Door het hoesten, niezen en praten kunnen kleine druppeltjes van het virus in de lucht komen, en in een afgesloten ruimte zoals het vliegtuig kan het virus zich snel verspreiden. Dat is vooral gevaarlijk voor risicogroepen zoals zwangeren en baby's die erg ziek kunnen worden van de waterpokken. Vliegen is daarom geen goed idee.

  Als de blaasjes weer zijn ingedroogd, mag je kind weer wel vliegen. Daarvoor heb je een medische verklaring nodig.

  Checken bij de luchtvaartmaatschappij

  Iedere luchtvaartmaatschappij heeft eigen regels omtrent het reizen met ziektes, dus check het even na. Als je zichtbaar ziek bent geweest, heb je in de meeste gevallen een medische verklaring nodig waarin staat dat je niet meer besmettelijk ziek bent en dat je geen gevaar vormt voor andere passagiers.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard