1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  ''Je baby weet wanneer iemand slechte bedoelingen heeft''

  Gepubliceerd op: 5-15-2020Bewerkt op: 2-16-2022
  ZP® - Onderzoeken Gepubliceerd op: 5-15-2020Bewerkt op: 2-16-2022
  Geschreven door: ZP® - Onderzoeken
  Dat baby's gevoelige wezens zijn, dat weten we waarschijnlijk allemaal. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat baby’s het zelfs kunnen weten en aanvoelen als een persoon ‘slecht’ is. Ze zouden mensen goed kunnen aanvoelen met hun extreem gevoelige kant.

  Baby’s zijn echt niet zo simpel als we denken

  Dat baby’s schattig zijn, veel huilen, poepen en slapen, dat weten we allemaal. Maar dat ze een ontzettend diepgaande, emotionele, morele en gevoelige kant hebben, dat kan je verbazen. Ze zouden een soort van ‘zesde zintuig’ hebben waarmee ze veel meer kunnen aanvoelen en beoordelen dan dat wij volwassenen denken.

  Onderzoek: je baby weet het wanneer iemand ‘slecht’ is

  Onderzoek van Yale University heeft uitgewezen dat baby’s uitstekend kunnen beoordelen of iemand goede of slechte bedoelingen heeft. Onderzoekers testten dit met baby’s van zes tot tien maanden oud.

  Het onderzoek werd gedaan met een experiment van 2 karakters die een object een heuveltje op moesten duwen. Een karakter had hierbij goede bedoelingen (het driehoekje), de ander wilde het proces in de weg staan (het vierkantje). De baby’s moesten vervolgens kiezen welk vormpje ze wilden vasthouden. Alle twaalf 6-maanden oude baby’s kozen het driehoekje, en veertien van de zestien 10-maanden oude baby’s kozen het driehoekje.

  Moreel kompas bij baby’s

  Toeval? De onderzoekers zeggen van niet. De resultaten zouden suggereren dat baby’s wellicht al vroeg in hun leven een moreel kompas hebben ontwikkeld, wat niet alleen beïnvloed wordt door hun opvoeding maar ook deels aangeboren is.

  De onderzoekers stellen dat als je baby niet op zijn gemak is bij bepaalde mensen en hard huilt, dit met een goede reden kan zijn. Het kan zijn dat je baby door bepaalde gezichtsuitdrukkingen of handelingen kan aanvoelen of een persoon goede of slechte bedoelingen heeft. Hij zou dus met het huilen bij een bepaald persoon ook gewoon zijn instinct kunnen volgen!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard