1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 41 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Welkom bij de leeftijd van 41 maanden – een geweldige fase waarin je peuter zich volop ontwikkelt en klaar staat om samen met jou de wereld te verkennen. In dit artikel duiken we in de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling van je 41 maanden oude peuter, en delen we enkele leuke activiteiten om samen te doen. Laten we beginnen!

  Peuter 41 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter 41 maanden

  Hoewel er misschien geen gigantische sprongen in de fysieke ontwikkeling zijn, blijft je peuter van 3 op deze leeftijd actief en bewegelijk. Ze kunnen waarschijnlijk rennen als een mini-marathonloper en klauteren als een kleine aap. Het is een leeftijd waarop de fijne motoriek begint te verbeteren, wat betekent dat je peuter nu misschien beter kan tekenen, knippen en puzzels maken. Dus, waar wacht je nog op? Haal de kleurpotloden en puzzels maar tevoorschijn!

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 41 maanden

  De mentale ontwikkeling van je peuter is als een magische reis door een sprookjesboek. De woordenschat groeit gestaag en je peuter begint steeds meer complexe zinnen te vormen. Dit is hét moment om samen verhalen te lezen en je peuter te laten kennismaken met de wondere wereld van boeken.

  Emotioneel gezien maken 41 maanden oude peuters hun eigenaardige, grappige emoties door. Soms kunnen ze lachen om de kleinste dingen en op andere momenten verdrietig zijn zonder duidelijke reden. Dit is normaal en helpt hen te begrijpen hoe emoties werken. Moedig ze aan om over hun gevoelens te praten en help ze om hun emoties te begrijpen en te uiten.

  Jij en je peuter van 41 maanden

  Het avontuur begint pas echt wanneer je samen met je peuter op ontdekkingstocht gaat. Hier zijn enkele leuke activiteiten die jullie samen kunnen ondernemen:

  • Natuurwandelingen: Ga op een avontuurlijke wandeling in de natuur. Laat je peuter bladeren, stenen, en insecten ontdekken. Het is een geweldige manier om hen bewust te maken van de natuur en te leren over verschillende planten en dieren.
  • Bouwprojecten: Laat je peuter zijn of haar innerlijke bouwvakker loslaten. Bouw samen met blokken, LEGO of ander constructiespeelgoed. Dit stimuleert hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden.
  • Kunst en Knutselen: Laat je kleintje zijn of haar innerlijke kunstenaar ontdekken met knutselprojecten. Schilderen, kleien, en knutselen met papier zijn geweldige opties om creativiteit te stimuleren.
  • Keukenpret: Laat je peuter helpen bij eenvoudige keukenklusjes, zoals koekjes bakken of pizza maken. Het is niet alleen leuk, maar het helpt hen ook bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden.
  • Verkleedpartij: Laat je peuter van 3 jaar in de huid kruipen van hun favoriete personage en speel samen verkleedpartijtje. Dit bevordert de verbeelding en zorgt voor veel lachen.
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard