1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 40 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 6-4-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-27-2023Bewerkt op: 6-4-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Gefeliciteerd! Je kleine wonder is alweer 40 maanden oud. Tijd vliegt wanneer je plezier hebt en druk bezig bent met het ontdekken van de wereld. Deze fase brengt nieuwe avonturen met zich mee voor zowel jou als je peuter. Laten we kijken naar hoe jullie samen kunnen genieten van deze boeiende periode.

  Peuter 40 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter 40 maanden

  In deze fase lijkt het alsof je 3-jarige peuter non-stop in beweging is. Het is verbazingwekkend om te zien hoe ze steeds behendiger worden. Ze houden van klimmen, springen en rennen alsof ze de volgende Olympische kampioen worden. Maar vergeet niet, ook al lijkt het soms alsof ze onvermoeibaar zijn, rust en slaap blijven van vitaal belang.

  Kinderen hebben veel slaap van goede kwaliteit nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is aangetoond dat voldoende slaap een direct effect heeft op hoe ze zich voelen. Goede nachtbroekjes kunnen helpen bij het lekker slapen en om het zelfvertrouwen te bevorderen dankzij hun uiterlijk en pasvorm die vergelijkbaar is met gewoon ondergoed.

  Een geweldige manier om hun energie kwijt te raken en tegelijkertijd hun motorische vaardigheden te verbeteren, is door samen met je peuter te gaan zwemmen. Peuterzwemmen is niet alleen leuk, maar helpt ook hun vertrouwen in water op te bouwen en hun spieren te versterken.

  Zet je schrap voor de bouwfase! Grijp die blokken en bouw samen de meest fantastische kastelen, torens en bruggen. Als ze eenmaal alles hebben opgebouwd, zal je kleine architect er zeker van genieten om alles omver te rennen. Een geweldige manier om zowel hun creatieve als fysieke vaardigheden te stimuleren.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 40 maanden

  Terwijl hun lichaam in beweging blijft, ontwikkelt ook hun geest zich in een razend tempo. Ze beginnen hun denkbeeldige vriendjes te introduceren en laten hun verbeelding de vrije loop. Deze denkbeeldige vriendjes kunnen soms behoorlijk interessante reisgenoten zijn!

  Maak kennis met de denkbeeldige vriendjes van je peuter van 3 jaar. Deze kleurrijke personages kunnen betrokken worden in fantasierijke avonturen die jullie samen kunnen beleven. Doe alsof je hun vriendje bent en ontdek samen nieuwe, denkbeeldige werelden.

  Jij en je peuter van 40 maanden

  Deze periode is ook een geweldige kans om jullie relatie te verdiepen en samen nieuwe ervaringen te delen. Hier zijn enkele ideeën om jullie band te versterken:

  Laat de kunstenaar in jullie beiden los! Pak wat kleurpotloden, verf en knutselmateriaal en ga samen aan de slag. Creatief bezig zijn is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om jullie band te versterken terwijl jullie samen mooie kunstwerken creëren.

  Trek eropuit in de natuur en organiseer een schattenjacht. Laat je peuter van 3 jaar verschillende bladeren, stenen en bloemen vinden terwijl jullie samen de prachtige wereld om jullie heen verkennen. Het is een geweldige gelegenheid om te leren en te genieten van quality time.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard