1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 37 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-26-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-26-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je lieve peuter is alweer 37 maanden oud. Je peuter is ontzettend nieuwsgierig en je kind maakt grote stappen in zijn motoriek. Het is niet alleen rozengeur en maneschijn, want je peuter kan dagelijkse driftbuien vertonen en je geduld op de proef stellen.

  Peuter 37 maanden

  Fysieke ontwikkeling van je peuter 37 maanden

  Op 37 maanden oud, bruist je peuter van energie. Ze rennen, springen en verkennen de wereld om hen heen met nieuwsgierigheid en verwondering. Het is een perfecte tijd om hun grove en fijne motorische vaardigheden te stimuleren. Denk aan activiteiten zoals tekenen met dikke potloden, puzzelen, en bouwen met blokken. Dit helpt niet alleen hun hand-oogcoördinatie te verbeteren, maar bevordert ook hun creativiteit en concentratie.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 37 maanden

  Op deze leeftijd beginnen peuters taal beter te begrijpen en kunnen eenvoudige instructies volgen. Positieve aandacht is cruciaal op dit moment. Stimuleer hun nieuwsgierigheid door vragen te stellen en naar hun verhalen te luisteren - geloof ons, ze hebben genoeg te vertellen!

  Emotioneel gezien kunnen peuters van 37 maanden soms uitdagingen ervaren, zoals het omgaan met frustraties en emoties. Dit is waar "time-out of time-in" benaderingen van pas kunnen komen. Gebruik deze momenten als leermomenten om je kleintje te helpen emoties te herkennen en ermee om te gaan.

  Jij en je peuter van 37 maanden

  Deze fase is een geweldige tijd om quality time met je peuter door te brengen. Als je kleintje naar de kinderopvang gaat, ben je waarschijnlijk al op de hoogte van het belang van sociale interactie en het delen van speelgoed. Maar thuis kun je ook de band versterken door samen spelletjes te spelen, boekjes te lezen en avonturen te beleven.

  En laten we het zindelijk worden niet vergeten! Hoewel ze misschien nog niet helemaal zindelijk zijn, is dit een goed moment om te beginnen met zindelijkheidstraining. Moedig hun prestaties aan en blijf geduldig, want elk kind volgt zijn eigen tempo.

  • Kunstzinnige avonturen: Pak wat dikke kwasten en verf en laat je peuter creatief worden op papier. Het gaat niet om het resultaat, maar om het plezier van smeren en spetteren met verf!
  • Mini chef in de keuken: Betrek je kleintje bij eenvoudige kookactiviteiten. Laat ze ingrediënten mengen, koekjes vormen of zelfs hun eigen pizza beleggen.
  • Natuurontdekkingsreiziger: Ga samen naar buiten en ontdek de natuur. Verzamel bladeren, kijk naar insecten en bewonder de schoonheid van de wereld om jullie heen.
  • Dansfeestje: Zet wat vrolijke muziek op en organiseer een dansfeestje in de woonkamer. Niets verslaat de vreugde van samen dansen en bewegen!

  Terwijl ze groeien en zich ontwikkelen, zijn het de kleine momenten van lachen, spelen en ontdekken die deze fase zo bijzonder maken. Geniet van elk avontuur en blijf die positieve aandacht geven, want voor je het weet zijn ze de peuterfase ontgroeid!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard