1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 36 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 9-28-2023
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 9-28-2023
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Gefeliciteerd, je peuter is nu 36 maanden oud! Wat een geweldige mijlpaal, want dit betekent dat je kleintje alweer drie jaar is geworden. Een tijd van spannende ontwikkelingen, nieuwe avonturen en ontelbare knuffels. Je kind heeft op deze leeftijd waarschijnlijk al zijn melktandjes compleet, en heeft waarschijnlijk nog veel behoefte aan een middagdutje (ookal verzetten ze zich daar soms tegen).

  Peuter 36 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter van 36 maanden

  Op de leeftijd van drie jaar maken peuters grote sprongen in hun fysieke ontwikkeling. Ze rennen, springen en klauteren als kleine ontdekkingsreizigers. Het lijkt soms alsof ze onuitputtelijke energie hebben! De motorische vaardigheden worden steeds verfijnder en dit is een fantastische tijd om buiten te spelen.

  Wat je kunt doen op hun derde verjaardag? Iets simpels maar toch iets leuks. Organiseer bijvoorbeeld een speelse picknick in de achtertuin ter ere van hun derde verjaardag. Laat ze rennen, dansen en hun favoriete spelletjes spelen met vriendjes en vriendinnetjes op hun verjaardagsfeestje.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter van 36 maanden

  Peuters van 36 maanden ontwikkelen zich mentaal en emotioneel op subtiele maar belangrijke manieren. Ze kunnen nu eenvoudige zinnen maken en vinden het geweldig om verhalen te vertellen en liedjes te zingen. Ook ontdekken ze de kracht van emoties en kunnen ze soms verlegen of juist heel uitbundig zijn.

  Moedig hun creativiteit aan door samen met hen te knutselen. Maak samen een simpel knutselwerkje voor het aanstaande verjaardagsfeestje of bedenk een verhaaltje over een nieuw avontuur met hun favoriete knuffel. Spelletjes waarbij peuters moeten delenzijn geweldig om hun sociale vaardigheden te stimuleren. Speel samen bordspelletjes waarbij ze moeten leren wachten op hun beurt en dingen moeten delen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard