1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 34 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Alweer 34 maanden oud! Heeft jouw kind al cadeauwensen voor de opkomende derde verjaardag? Waarschijnlijk wel, want ze hebben op deze leeftijd maar al te goed door dat er een feestje aan zit te komen. Je peuter kan op deze leeftijd al gemakkelijk grote kralen aan een ketting rijgen, even op één been staan en zinnen van drie woorden of meer zeggen.

  Peuter 34 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter van 34 maanden

  Op de leeftijd van 34 maanden worden de motorische vaardigheden van je peuter steeds verfijnder. Hoewel leren fietsen misschien nog een stap te ver is, is het duidelijk dat ze hun coördinatie en evenwicht verbeteren. Misschien kun je beginnen met het oefenen van fietsen met zijwieltjes, een spannende nieuwe stap vooruit!

  Een ander geweldig spel om de fysieke vaardigheden van je peuter te stimuleren, is overgooien met een zachte bal met je 2,5 jarige peuter. Dit helpt niet alleen bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden, maar versterkt ook de band tussen jou en je kind. Ze zullen het geweldig vinden om de bal heen en weer te gooien terwijl jullie samen lachen en plezier hebben.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter van 34 maanden

  De mentale en emotionele ontwikkeling van je peuter van 2,5 jaar is net zo intrigerend. Ze beginnen steeds meer inzicht te krijgen in de wereld om hen heen en ontwikkelen een grotere woordenschat. Dit is het perfecte moment om hun nieuwsgierigheid te voeden door vragen te beantwoorden en samen boeken te lezen. Misschien kunnen jullie zelfs een verhaal verzinnen over hun aanstaande verjaardagsfeestje!

  Emotioneel gezien kunnen peuters op deze leeftijd gevoeliger worden voor grenzen en regels. Dit is een goed moment om geduldig en consistent grenzen te stellen, terwijl je tegelijkertijd de redenering erachter uitlegt. Het kan soms hilarisch zijn om te zien hoe je peuter probeert de grenzen te verkennen terwijl ze de wereld om hen heen begrijpen.

  Jij en je peuter van 34 maanden

  Als ouder ben je een belangrijke gids in het leven van je 2,5 jarige peuter. Samen activiteiten doen is niet alleen leuk, maar versterkt ook jullie band. Overweeg om samen een verjaardagsfeestje voor te bereiden. Laat je peuter meedenken over het thema, de decoraties en zelfs de taart! Dit kan een geweldige manier zijn om hun creativiteit te stimuleren en hen het gevoel te geven dat ze belangrijk zijn bij het plannen van hun eigen feest.

  Daarnaast is dit een uitstekende tijd om samen nieuwe voedingsmiddelen te verkennen. Laat je peuter helpen bij het kiezen en bereiden van eenvoudige maaltijden en snacks. Dit bevordert niet alleen hun smaakontwikkeling, maar helpt hen ook om verantwoordelijkheid te nemen en nieuwe vaardigheden te leren.

  Kortom, de peuterfase van 34 maanden oud is een geweldige mix van groei en ontdekking. Terwijl je peuter zich voorbereidt om drie jaar oud te worden, kun je genieten van de kleine en kostbare momenten van hun ontwikkeling. Samen spelen, leren en lachen creëert herinneringen die een leven lang meegaan.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard