1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 33 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 1-25-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 1-25-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je peuter is alweer 33 maanden oud, steeds een beetje dichter bij de 3 jaar! Daar heeft je kind waarschijnlijk erg veel zin in, want je peuter heeft nu maar al te goed door wat een verjaardag inhoudt (cadeautjes!) Je peuter is nu waarschijnlijk het meest tevreden op zijn driewieler en een verkleedfeestje met jou.

  Peuter 33 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter van 33 maanden

  Op deze leeftijd zijn peuters van 2,5 jaar als kleine tornado's – vol energie en enthousiasme om de wereld te verkennen. Het kan zomaar zijn dat je peuter ineens begint te rennen, springen en klimmen als een ware superheld. En dat is niet alles! De driewieler kan nu echt een hit zijn. Met een driewieler kunnen ze hun energie kwijt terwijl ze zich tegelijkertijd hun evenwichtsgevoel eigen maken. Wie weet zijn ze binnenkort klaar om te leren fietsen zonder zijwieltjes!

  EHBO cursus volgen

  Met die kleine tornado aan energie vinden wij het belangrijk dat jij weet wat je moet doen als je kindje zich bezeert, verslikt/stikt, verbrandt en hoe je ongevallen kan voorkomen. In Nederland worden 120 kinderen per dag opgenomen in het ziekenhuis door een ongeval in of rond het huis. Volg een EHBO cursus om dit te voorkomen. Dankzij onze samenwerking met het EHBO Bureau kunnen ze bij jou thuis de cursus komen verzorgen, super handig! Vul hier het formulier in om meer informatie te krijgen over een EHBO cursus bij je thuis. Wil je een EHBO cursus op een locatie in de buurt volgen dan kan dat via onze andere partner het Rode Kruis. Lees in dit artikel meer over EHBO voor kinderen.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter van 33 maanden

  De wereld van een peuter wordt elke dag rijker en kleurrijker. Ze kunnen al veel beter hun gevoelens uiten en begrijpen. Het is een geweldige tijd om je 2,5 jarige peuter te leren om emoties te herkennen, zoals blijdschap, boosheid en verdriet. Een speelse benadering werkt vaak het best. Misschien kun je samen gezichten trekken en raden welke emotie erbij hoort. En over delen gesproken, het is ook een goede leeftijd om ze langzaam te leren hoe ze speelgoed en snacks kunnen delen met anderen – al gaat dat soms met vallen en opstaan.

  Jij en je peuter van 33 maanden: Samen op ontdekkingstocht

  Is jouw peuter ook zo weg van de driewieler? Ga samen op een avontuurlijke rit met de driewieler. Verzin een parcours, race tegen elkaar, of doe een speurtocht in de buurt. Of laat jullie creativiteit de vrije loop met kleurpotloden, vingerverf en gekleurd papier. Maak samen kunstwerken die de koelkast zullen sieren.

  Lees op deze leeftijd van 2,5 jaar volop boekjes met levendige illustraties en korte verhalen voor. Hiermee stimuleer je hun verbeelding en taalontwikkeling. Als je een tuin hebt, ga dan samen op een ontdekkingstocht. Zoek naar insecten, plant bloemen, of graaf gewoon lekker in de aarde. Minimaal één uur speelplezier gegarandeerd! Hebben jullie ook een verkleeddoos? Laat je peuter zich verkleden als hun favoriete personages en speel samen fantasierijke rollenspellen.

  Beter slapen met het hele gezin

  Na de babytijd hoop je natuurlijk dat je kind als een roosje slaapt. Toch kan je met dreumesen, peuters en kleuters ook nog tegen een hoop slaapproblemen aanlopen. Uit bed komen, alleen met jou willen slapen, te vroeg wakker worden, nachtmerries of bang zijn in het donker: een goede nachtrust krijgen met kinderen is niet altijd makkelijk.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard