1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 31 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-13-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Kan je je nog herinneren dat je kind net geboren was? Hij of zij is nu 31 maanden oud en gaat alweer richting de 3 jaar oud! Veel ouders en kinderen zijn nu al volop bezig met zindelijkheidstraining, of misschien is jouw kind al zindelijk. Dit is ook de fase waarin er wat strijd kan optreden aan tafel. Iets wat kan werken om je peuter wat meer te motiveren aan tafel, is om hem mee te laten helpen in de keuken.

  Peuter 31 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter van 31 maanden

  Hoewel je peuter geen atleet in de dop is, blijft de fysieke ontwikkeling van je 2,5 jarige peuter een belangrijk aspect. Je zult waarschijnlijk merken dat je kleintje steeds behendiger wordt in het bewegen, zoals klimmen en klauteren als een ware avonturier. Ook kan het een feest zijn om te zien hoe ze hun motorische vaardigheden verfijnen door te spelen met bouwstenen of puzzels.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter van 31 maanden

  Ah, de wereld van mentale en emotionele ontwikkeling op 31 maanden! Je peuter van 2,5 jaar begint meer en meer woorden te gebruiken om hun gevoelens uit te drukken, soms op hilarische wijze. Het is normaal dat ze een drang hebben om hun onafhankelijkheid te tonen, wat soms tot komische machtsstrijden kan leiden. Deze fase kan ook een tijd zijn waarin nieuwsgierigheid hoogtij viert, dus wees voorbereid op een stortvloed aan "waarom?"-vragen!

  Jij en je peuter van 31 maanden

  Ouderschap op 31 maanden kan een kleurrijke mix zijn van verrassingen en uitdagingen. Ook de seksuele ontwikkeling komt om de hoek kijken, in een vorm die vooral bestaat uit nieuwsgierigheid over lichamelijke verschillen en het bekijken van hun geslachtsdelen.

  Zijn jullie al een beetje bezig met zindelijkheidstraining, en gaat het nog niet helemaal zoals je had gehoopt? Probeer dan de Zindelijkheidsbox eens! Je kind zit nu op de perfecte leeftijd om snel en gemakkelijk zindelijk te kunnen worden, en met deze methode kan je kind binnen één week zindelijk worden op een leuke manier.

  Wat je kunt doen met je peuter op deze leeftijd? Neem kleurpotloden en papier en teken samen de wildste creaties. Je peuter zal het geweldig vinden om te zien hoe een simpele lijn verandert in een olifant of een vliegtuig. En betrek je peuter vooral regelmatig bij eenvoudige keukenactiviteiten, zoals het smeren van boterhammen of het mengen van ingrediënten. Bereid je voor op een beetje extra knoeien, maar het plezier is onbetaalbaar.

  Of kruip gezellig samen onder een dekentje en lees interactieve boeken met leuke texturen of flapjes. Dit bevordert niet alleen de taalontwikkeling, maar ook de band tussen jou en je peuter van 2,5 jaar. Verstoppertje spelen is ook een klassieker die nooit oud wordt. Verstop je op verschillende plekken in huis en laat je peuter je vinden. Gegiechel is gegarandeerd!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard