1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 30 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je peuter is 2,5 jaar! Op deze leeftijd begrijpt je kind inmiddels al rond de 750 woorden. Ook gaat hij steeds meer kletsen en woorden goed uitspreken. Inmiddels kan hij ook al twee- of drie-woordzinnen maken. Je peuter is in deze fase erg gevoelig voor taal, dus maak daar gebruik van als je tweetalig gaat opvoeden. Je kunt je peuter helpen in zijn taalontwikkeling door veel boekjes voor te lezen, veel te zingen en letters te herkennen. Je merkt vast ook dat de motoriek van je peuter een stuk beter is. Dat komt goed uit, want nu kan hij oefenen met ‘zelluf’ aankleden, tanden poetsen en schoenen aantrekken.

  Peuter 30 maanden oud

  Fysieke ontwikkeling peuter van 30 maanden

  Om de fysieke ontwikkeling van je 2,5 jarige peuter te stimuleren, kun je samen actieve spellen spelen, zoals verstoppertje of simpele balspelletjes. Buitenspelen is ook geweldig – laat ze rondrennen in de tuin of op een speelplaats. Het is niet alleen goed voor hun motorische vaardigheden, maar het zorgt ook voor gezonde buitenlucht en vrolijke lachbuien.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 30 maanden

  Naast de fysieke sprongen maakt je peuter ook mentale en emotionele ontwikkelingen door. Ze beginnen meer woorden te gebruiken en eenvoudige zinnen te vormen om hun behoeften en gevoelens uit te drukken. Dit opent een venster naar hun binnenwereld en geeft jou de kans om ze beter te begrijpen.

  Lees samen boekjes en benoem de afbeeldingen en kleuren. Dit bevordert niet alleen hun taalontwikkeling, maar versterkt ook jullie band. Daarnaast kunnen eenvoudige puzzels en bouwblokken hun cognitieve vaardigheden stimuleren terwijl ze zich vermaken.

  Jij en je peuter van 30 maanden

  Ouderschap is een avontuur waarin je samen met je peuter van 2,5 jaar groeit. Terwijl je kind zich ontwikkelt, ontwikkel jij je ook als ouder. Neem de tijd om te genieten van deze fase en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Een van de leukste manieren om je peuter te betrekken is door samen liedjes te zingen. Dit is niet alleen vermakelijk, maar het bevordert ook de taalontwikkeling. Zing vrolijke deuntjes tijdens het spelen, bij het eten of voor het slapengaan. Voor je het weet, zingt je peuter vrolijk met je mee!

  Temidden van alle peuteravonturen is het belangrijk om af en toe tijd vrij te maken voor je relatie. Plan een datenight, zelfs als het gewoon een gezellig avondje thuis is als de kleintjes slapen. Een sterke relatie tussen jou en je partner draagt bij aan een gelukkig gezinsleven.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard