1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 26 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Tussen de leeftijd van 2 en 3 jaar maken peuters enorme sprongen in hun cognitieve, fysieke en sociale ontwikkeling. Op deze leeftijd beginnen ze hun woordenschat uit te breiden, verfijnen ze hun motorische vaardigheden en ontdekken ze de wereld om hen heen met een ontembare nieuwsgierigheid. Het is een periode waarin ze leren om zelfstandiger te worden, terwijl ze tegelijkertijd sterk afhankelijk blijven van de steun en liefde van hun ouders en verzorgers. Dit kun je verwachten van je peuter van 26 maanden.

  Peuter 26 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter 26 maanden

  Op 26 maanden oud is je peuter een echte ontdekkingsreiziger geworden. Hij beweegt zich vrolijk door de wereld, nieuwsgierig naar alles om hem heen. Het is een ware workout om bij te houden! Spelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de grove motoriek van je peuter van 2 jaar. Overweeg eens een bezoekje aan de speeltuin of een dagje ravotten in de achtertuin. Of waag je aan een reisje naar de dierentuin! Jullie kunnen samen de dieren bewonderen, wat de zintuigen van je peuter stimuleert en zijn interesse in de natuur aanwakkert.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 26 maanden

  De wereld wordt groter en spannender, en je peuter van 2 jaar begint steeds meer emoties te ontdekken en te begrijpen. Soms kan dat leiden tot interessante uitdagingen. Met een beperkte woordenschat kunnen peuters soms nog even frustratie ervaren bij het uiten van hun gevoelens.

  Moedig je peuter van 26 maanden aan om te praten over zijn gevoelens. Zelfs als zijn uitspraken nog niet helemaal logisch zijn, is het belangrijk dat hij weet dat zijn gevoelens er mogen zijn.

  Na de babytijd hoop je natuurlijk dat je kind als een roosje slaapt. Toch kan je met dreumesen, peuters en kleuters ook nog tegen een hoop slaapproblemen aanlopen. Uit bed komen, alleen met jou willen slapen, te vroeg wakker worden, nachtmerries of bang zijn in het donker: een goede nachtrust krijgen met kinderen is niet altijd makkelijk.

  Jij en je peuter van 26 maanden

  Deze fase is niet alleen spannend voor je tweejarige peuter, maar ook voor jou als ouder. Jullie zijn samen een team dat de wereld verkent en nieuwe ervaringen opdoet. Het is een tijd om te genieten van de kleine dingen en te lachen om de verrassingen die je peuter voor je in petto heeft. Dus: plan regelmatig quality time in. Bezoek bijvoorbeeld een kindvriendelijke dierentuin waar jullie beiden plezier kunnen beleven. Terwijl je peuter nieuwe dieren ontdekt, kun jij genieten van zijn verwondering.

  Laat jullie innerlijke kunstenaars los met eenvoudige knutselprojecten. Papier, kleurpotloden en veilige schaar kunnen voor uren plezier zorgen. Of creëer een schattenjacht in de achtertuin of zelfs binnenshuis. Gebruik aanwijzingen en laat je peuter de verborgen schat ontdekken.

  Je kunt je peuter nu ook betrekken bij simpele keukenactiviteiten, zoals koekjes bakken. Het is niet alleen leuk, maar bevordert ook de fijne motoriek. Ook een hit bij peuters: trek de verkleedkist open en laat jullie fantasie de vrije loop. Jullie kunnen samen prinsessen, superhelden of zelfs ondeugende piraatjes worden.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard