1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 25 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 4-30-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 4-30-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Ookal is je kleine nu maar liefst twee jaar, hij heeft nog steeds veel slaap nodig. Niet alleen ‘s nachts, ook het middagslaapje kunnen veel peuters op deze leeftijd echt nog niet overslaan. In totaal komt dat neer op 13 uur per dag. Merk je dat je peuter vaak huilerig is en veel zeurt overdag? Dan krijgt hij of zij wellicht niet genoeg slaap. Is misschien het ledikant al toe aan een peuterbed, of wachten jullie daar nog even mee?

  Peuter 25 maanden

  Fysieke ontwikkeling van je 25 maanden oude peuter

  Hoewel ze misschien niet meer die fragiele baby zijn, blijft de fysieke ontwikkeling van je peuter een boeiend proces om te volgen. Het peuterbed kan nu de nieuwe slaapplek zijn, en middagslaapjes zijn vaak nog een belangrijk onderdeel van hun routine. Een stevige peuterbed is daarom een slimme investering. Dit geeft hen de vrijheid om comfortabel te rusten en zich voor te bereiden op nieuwe avonturen.

  Wat betreft hun motorische vaardigheden, kunnen peuters van 2 jaar oud behoorlijk actief zijn. Ze genieten van beweging en zijn constant bezig met het verkennen van hun omgeving. Dit is het perfecte moment om hun motoriek te stimuleren door middel van speelse activiteiten. Denk aan simpele spelletjes zoals 'bal vangen' of 'simon zegt'. Deze spellen helpen niet alleen om hun balans en coördinatie te verbeteren, maar zorgen ook voor plezierige momenten samen.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 25 maanden

  Hoewel ze nog steeds jong zijn, maken peuters van twee jaar oud aanzienlijke stappen in hun mentale en emotionele ontwikkeling. Ze beginnen meer woorden te gebruiken om zich uit te drukken en proberen zelfs eenvoudige zinnen na te zeggen. Dit is een uitstekende tijd om hun taalvaardigheden te ondersteunen. Praat veel met hen, benoem objecten en stel open vragen om hun communicatievaardigheden te stimuleren.

  In deze fase kunnen peuters ook hun gevoelens sterker laten zien. Ze begrijpen meer over emoties en kunnen zich al inleven in anderen. Dit is een kans om hen te helpen hun emoties te herkennen en ermee om te gaan. Benadruk het belang van delen en vriendelijkheid en beloon positief gedrag met veel lof.

  Jij en je peuter van 25 maanden

  De band tussen jou en je peuter van 2 jaar wordt sterker naarmate ze zich verder ontwikkelen. Speel samen met bouwstenen, puzzels, of andere educatieve spellen. Dit stimuleert niet alleen hun denkvermogen, maar versterkt ook jullie band. Maak samen buitenwandelingen of bezoek een speeltuin. De frisse lucht en de natuurlijke omgeving zijn geweldig voor zowel fysieke als mentale ontwikkeling. Geef je peuter de kans om creatief te zijn. Laat ze tekenen, schilderen, of knutselen. Het kan rommelig zijn, maar het is geweldig voor hun verbeelding.

  Zijn jullie al een beetje bezig met zindelijkheidstraining, en gaat het nog niet helemaal zoals je had gehoopt? Probeer dan de Zindelijkheidsbox eens! Je kind zit nu op de perfecte leeftijd om snel en gemakkelijk zindelijk te kunnen worden, en met deze methode kan je kind binnen één week zindelijk worden op een leuke manier.

  Beter slapen met het hele gezin

  Na de babytijd hoop je natuurlijk dat je kind als een roosje slaapt. Toch kan je met dreumesen, peuters en kleuters ook nog tegen een hoop slaapproblemen aanlopen. Uit bed komen, alleen met jou willen slapen, te vroeg wakker worden, nachtmerries of bang zijn in het donker: een goede nachtrust krijgen met kinderen is niet altijd makkelijk.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard