1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 24 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-5-2023Bewerkt op: 6-28-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-5-2023Bewerkt op: 6-28-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Gefeliciteerd met je tweejarige avonturier, officieel een peuter! Deze fase is gevuld met rennen, lachen en ontdekken. De ontwikkeling van je peuter op fysiek, mentaal en emotioneel gebied is fascinerend om te zien. Blijf genieten van de kleine dingen, samen veel buiten spelen en vooral: veel plezier hebben terwijl je deze bijzondere fase samen doorkruist.jaar ook weer een algemene gezondheidscheck op het consultatiebureau. Daar hebben jullie het ook over de zindelijkheidstraining die dit jaar zal plaatsvinden, hoe het praten je kindje afgaat en of je peuter nog een speen gebruikt.

  Peuter 24 maanden

  Hiep hiep hoera, groot feest! Je peuter is alweer twee jaar oud. Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat. Het leek wel gisteren toen je baby geboren werd en je hem of haar voor het eerst in je armen had. Nu is het tijd voor het tijdperk van de peuterpuberteit. Dat is letterlijk hoe het klinkt: de de opstandigheid van pubers, maar dan bij peuters. Dat wordt ook wel de ‘nee’ fase genoemd.

  Fysieke ontwikkeling peuter 24 maanden

  Op tweejarige leeftijd zijn peuters echte energiebommetjes. Ze houden ervan om rond te rennen, te klimmen en de wereld om hen heen te verkennen. Deze fase wordt soms ook wel de 'peuterpuberteit' genoemd vanwege de toenemende drang naar onafhankelijkheid.

  Jouw peuter heeft nu waarschijnlijk een aanzienlijke groei doorgemaakt en beweegt met meer coördinatie en balans. Ren samen rond in de tuin, rol over grasheuvels en laat je peuter zijn of haar grenzen ontdekken. Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

  Wist je dat peuters ook vaak te maken krijgen met cariës? Cariës is een ander woord voor tandbederf. En tandbederf kan leiden tot gaatjes. Het ontstaat door de aanwezigheid van tandplaque. Wie eet en drinkt, krijgt een plakkerig laagje op de tanden: tandplaque. Tandplaque is bijna niet te zien, maar het tast het tandglazuur wel aan. Hier lees je wat je kunt doen om cariës bij je kind te voorkomen.

  Vanaf welke leeftijd wordt aangeraden om 2 keer per dag 2 minuten te poetsen met peutertandpasta?

  • Vanaf 1 jaar
  • Vanaf 2 jaar
  • Vanaf 3 jaar

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter van 24 maanden

  De mentale en emotionele ontwikkeling van een tweejarige is net zo boeiend als hun fysieke groei. Peuters beginnen hun taalvaardigheden te verbeteren en kunnen eenvoudige zinnen vormen. Ze begrijpen ook meer van de wereld om hen heen en kunnen emoties herkennen en benoemen.

  Hoewel het woord 'peuterpuberteit' kan klinken als een uitdaging, is het eigenlijk een teken van hun groeiende zelfstandigheid en ontluikende persoonlijkheid. Ze willen de wereld ontdekken, wat kan leiden tot momenten van koppigheid. Het is belangrijk om geduldig te zijn en grenzen te stellen op een liefdevolle manier.

  Jij en je peuter van 24 maanden

  Jij bent een belangrijke gids in het leven van je peuter. Samen tijd doorbrengen is niet alleen leuk, maar ook van ontelbare waarde voor hun ontwikkeling. Ga lekker samen naar buiten en ontdek de natuur. Verzamel stenen, bekijk vogels en voel het gras onder jullie voeten.

  Geef je peuter kleurpotloden en papier en maak samen kunstwerken. Het hoeft niet perfect te zijn, het gaat om de ervaring. Of speel rollenspellen met speelgoedfiguren. Laat je peuter de leiding nemen en hun creativiteit de vrije loop laten.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard