1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Dreumes 21 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-5-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-5-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je kleintje is nu 21 maanden oud en elke dag brengt nieuwe ontdekkingen en avonturen met zich mee. In deze leuke en soms verrassende bijna-peuterfase ontwikkelt je dreumes zich op verschillende gebieden. Van groeiende woordenschat tot emotionele mijlpalen: dit kun je verwachten en dit kun je samen met je 21 maanden oude dreumes doen.

  Dreumes 21 maanden, 1 jaar 9 maanden

  Je dreumes kent nu waarschijnlijk al meer dan 200 woorden, en daar komen er iedere dag een hoop bij. Toch kan hij zich nog lang niet allemaal uitspreken. Simpele woordjes zoals papa, mama, maar ook poes, hond, ja, nee, en huis komen in het vocabulair van je kleine voor. Ook probeert hij soms twee woorden te combineren in één woord, zoals fmij (van mij). Jij als ouder zal als geen ander dit schattige taaltje kunnen begrijpen!

  Fysieke ontwikkeling dreumes 21 maanden

  Hoewel de term "grote sprongen" misschien niet helemaal van toepassing is op deze fase, blijft je dreumes van 1,5 jaar zeker stappen zetten in zijn of haar fysieke ontwikkeling. Ze zijn actiever dan ooit tevoren en leren elke dag nieuwe bewegingen en vaardigheden. Rennen, springen en klauteren zijn favoriete bezigheden van je kleintje. Ze kunnen nu beter hun evenwicht bewaren en zijn vol enthousiasme om hun omgeving te verkennen. Een bezoek aan de speeltuin kan een geweldig avontuur zijn!

  Waterpret staat ook hoog op het lijstje van activiteiten voor een peuter van 21 maanden oud. Samen zwemmen in een kindvriendelijk zwembad is niet alleen leuk, maar helpt ook bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

  Mentale en emotionele ontwikkeling dreumes 21 maanden

  De innerlijke wereld van je dreumes van 1 jaar en 9 maanden groeit net zo snel als hun uiterlijke wereld. Ze maken nog altijd iedere dag vooruitgang. Je dreumes begint actief nieuwe woorden te leren en zal je verrassen met wat ze kunnen zeggen. Stimuleer hun taalontwikkeling door te benoemen wat je ziet en voorlezen een vast ritueel te maken.

  Emoties spelen een grotere rol in het leven van je kleintje van anderhalf jaar. Ze kunnen vreugde, frustratie en nieuwsgierigheid tonen op manieren die soms hilarisch kunnen zijn. Moedig hun emotionele expressie aan en help hen woorden te vinden om hun gevoelens uit te drukken.

  Jij en je dreumes van 21 maanden

  Deze fase draait om quality time met je kleintje. Plan uitstapjes naar kindvriendelijke plaatsen zoals dierentuinen, parken of kindermusea. Je dreumes zal dol zijn op het ontdekken van nieuwe omgevingen en het zien van interessante dieren en objecten.

  Geef je kleintje de kans om zijn of haar creativiteit te uiten. Laat ze schilderen met vingers, spelen met klei of eenvoudige knutselwerkjes maken. Vergeet niet dat het resultaat er niet toe doet – het gaat om de ervaring! Of zet muziek op en dans samen. Peuters houden van ritme en beweging, dus laat je kleintje zien hoe leuk het is om te bewegen op de beat.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard