1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Dreumes 19 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-4-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-4-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je kleine dreumes is alweer 19 maanden oud en ontwikkelt zich elke dag op zijn of haar eigen unieke manier. In deze fase staan zowel de fysieke als mentale en emotionele ontwikkelingen centraal voor je anderhalf jaar oude kind. Als ouder speel je een essentiële rol in het ondersteunen van deze groei.

  Dreumes 19 maanden, 1 jaar en 7 maanden

  De peuterpuberteit komt eraan, en deze fase is een kleine voorbereiding erop. De fase van uitdagingen met je kindje is nu echt aangebroken. Je hebt vast te maken met strijd rondom eten (BAH!), strijd bij het aankleden (niet aan, ook niet uit) en natuurlijk de strijd bij het slapengaan. Soms ben je er waarschijnlijk even helemaal klaar mee en wil je het liefst alles even snel zelf doen. Tóch is het een goed idee een compromis te vinden met je kind, want van het zelf doen leert je kind het meest.

  Fysieke ontwikkeling van je 19 maanden oude dreumes

  Je dreumes van anderhalf begint zich steeds onafhankelijker te voelen en wil graag de wereld om zich heen ontdekken. Dit kan soms resulteren in avonturen die je in gedachten doen zeggen: "Ik wil je achter het behang plakken''. Beweging staat centraal in deze fase, en je peuter kan al druk bezig zijn met klimmen, klauteren en rondlopen. Het is een goed idee om de omgeving van je dreumes veilig te maken en scherpe hoeken te beschermen, zodat ze veilig kunnen experimenteren.

  Mentale en emotionele ontwikkeling van je 19 maanden oude dreumes

  Deze fase staat bekend om de nieuwsgierigheid en de drang van je dreumes van anderhalf jaar om alles te ontdekken. Ze zijn als kleine sponsjes die informatie absorberen en hun omgeving verkennen. Terwijl je wellicht geneigd bent om soms "nee" te zeggen tegen bepaalde ontdekkingsreizen, is het belangrijk om te proberen positief op te voeden. In plaats van alleen maar "nee" te roepen, kun je alternatieven aanbieden die veilig en leuk zijn. Dit zal niet alleen de nieuwsgierigheid van je dreumes bevredigen, maar ook een positieve interactie bevorderen.

  Jij en je dreumes van 19 maanden

  • Samen ontdekken: Ga samen met je anderhalf jaar oude dreumes op avontuur in de tuin of een nabijgelegen park. Laat je dreumes bladeren, bloemen en insecten ontdekken. De natuur biedt eindeloze mogelijkheden om te leren en te verkennen.
  • Creatieve tijd: Probeer knutselactiviteiten waarbij je dreumes kan schilderen met vingers of met grote stiften kan tekenen. Het kan een enigszins rommelige ervaring zijn, maar het is een geweldige manier om de creativiteit te stimuleren.
  • Boekentijd: Kies boeken met kleurrijke afbeeldingen en grote letters. Laat je dreumes naar de plaatjes wijzen terwijl je voorleest. Dit bevordert niet alleen de taalontwikkeling, maar ook de band tussen jullie.
  • Muzikaal plezier: Zet muziek aan en dans samen in de woonkamer. Je dreumes zal het geweldig vinden om te bewegen op de ritmes en melodieën.
  • Keukentijd: Betrek je dreumes bij eenvoudige keukenactiviteiten, zoals het versieren van koekjes of het maken van een boterham. Dit kan een leuke manier zijn om hen te laten experimenteren en te leren over verschillende texturen en smaken.

  Beter slapen met het hele gezin

  Na de babytijd hoop je natuurlijk dat je kind als een roosje slaapt. Toch kan je met dreumesen, peuters en kleuters ook nog tegen een hoop slaapproblemen aanlopen. Uit bed komen, alleen met jou willen slapen, te vroeg wakker worden, nachtmerries of bang zijn in het donker: een goede nachtrust krijgen met kinderen is niet altijd makkelijk.

  Met onze slaapcursus slaapt jouw kind straks weer als een roosje.

  • Slaapcursus (6 maanden tot 5 jaar)
   39.9517 video’s

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard